joi, 30 iunie 2011

Politehnica Timisoara si-a reprimit oficial identitatea !


Procedurile birocratice legate de schimbarea denumirii clubului de fotbal fanion al Banatului au fost finalizate. De marţi, clubul alb-violet FC Timişoara a devenit şi în acte Politehnica Timişoara. Socieţatea care deţine echipa a făcut la Registrul Comerţului ultimele operaţiuni pentru a-şi intra în drepturi
Redobândirea numelui şi a palmaresului clubului Politehnica este rezultatul unui proces de lungă durată purtat ani de zile cu italianul Claudio Zambon.
Formaţia bănăţeană va putea să activeze în sezonul viitor sub denumirea oficială de FC Politehnica Timişoara. Această nouă victorie este cu atât mai importantă cu cât vine în anul în care Poli va sărbători 90 de ani de activitate.
Problema culorilor şi a utilizării numelui a necesitat patru ani de procese împotriva italianului Caludio Zambon, cel care a fost investitor la club în urmă cu mulţi ani. La un moment dat el a plecat de la Timişoara cu echipa, „ducând” cu el atât numele dePolitehnica, cât şi palmaresul şi culorile clubului. Ani de zile o echipă ce a purtat numele formaţiei din inimile suporterilor s-a zbătut prin diferite ligi inferioare, pe stadionul din Drăgăşani sau, în ultima perioadă, undeva pe un teren din Bucureşti.
„Este o consecinţă firească a demersului nostru juridic început acum mai bine de patru ani. E dreptul nostru câştigat, e dreptul câştigat de toţi cei care au contribuit la cei 90 de ani de istorie ai acestui club. Muncim, încet-încet vom face în aşa fel încât acest an aniversar să fie unul de referinţă, nu aşa cum vor unii”, a declarat preşedintele FC Politehnica Timişoara, Marian Iancu, după depunerea documentelor la Registrul Comerţului.
sursa :Tion