duminică, 11 iulie 2010

IN MECIUL PENTRU LOCUL 3 LA WORLD CUP 2010 :

URUGUAY - GERMANIA 2 - 3
Germania a obtinut pentru a doua oara consecutiv medalia de bronz la Cupa Mondiala, dupa ce a invins selectionata Uruguayului in finala mica din Africa de Sud, scor 3-2. Khedira a marcat golul victoriei in minutul 82, intr-un meci fantastic in care cele doua echipe au practicat un joc placut. Uruguay a fost la doar cativa centimetri de a duce meciul in prelungiri, dar Forlan a sutat in transversala si sud-americanii au incheiat Mondialul pe locul al patrulea.



Muller, declarat "Omul meciului" in finala mica a deschis scorul in minutul 19, profitand de o respingere in fata a lui Muslera, dupa un sut din afara careului a capitanului Schweinsteiger. Uruguayenii au revenit insa rapid in joc, Cavani egaland dupa 9 minute. Schweinsteiger este deposedat la mijlocul terenului de catre Perez, Suarez paseaza pana la Cavani, care il invinge pe Butt cu un sut la coltul lung. Ocaziile nu lipsesc pana la pauza, dar ambele echipe intra la vestair la egalitate, scor 1-1.


Uruguayenii viseaza frumos in partea a doua, atunci cand Forlan isi pune echipa in avantaj dupa ce trimite un sut acrobatic din 16 metri, fructificand o centrare de pe dreapta a lui Arevalo Rios (min. 51). De cinci minute au avut nevoie germanii pentru a reveni in joc. Centrare de pe partea dreapta a germanilor, la bara a doua, iar Jansen trimite cu capul in plasa uruguayana, dupa ce Muslera si Fucile s-au incurcat unul pe celalalt.


O partida deschisa, care s-a decis in minutul 82, dupa o nesiguranta in fata portii lui Muslera. Khedira este plasat bine la bara a doua si din 5 metri inscrie golul ce aduce Germaniei medalia de bronz la Mondialul din Africa de Sud.


In ultimul minut al prelungirilor, Forlan a fost pe punctul de a mai adauga inca 30 de minute finalei mici, dar a trimis in transversala, iar surpriza turneului, Uruguay incheie pe locul al patrulea.
Statistica meciului Uruguay - Germania 2-3:
Suturi spre poarta: 16 - 18
Suturi pe spatiul portii: 7 - 7
Faulturi: 13 - 11
Posesia balonului: 48% - 52%
Ofsaid: 2 - 3
Cornere: 6 - 12
Cartonase galbene: 1 - 3
Distanta acoperita: 105.759 metri - 107.914 metri
Omul meciului: Muller (Germania)


Echipe de start:
Uruguay (antrenor Oscar Tabarez): 1. Muslera, 2. Lugano (capitan), 3. Godin, 4. Fucile, 16. M. Pereira, 22. Caceres, 15. Perez, 17. Arevalo Rios, 7. Cavani, 9. Suarez, 10. Forlan
Germania (antrenor Joachim Loew): 22. Butt, 3. Friedrich, 4. Aogo, 17. Mertesacker, 20. Boateng, 2. Jansen, 6. Khedira, 7. Schweinsteiger (capitan), 8. Ozil, 13. Muller, 19. Cacau


Arbitri: Benito Archundia (Mexic); Hector Vergara (Canada), Marvin Torrentera (Mexic), Marco Rodriguez (Mexic)