vineri, 7 iunie 2013

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - METALUL OTELUL ROSU 0 - 5 ( 0 - 0 ) , 5 IUNIE 2013 :

Valiug , miercuri , 5 iunie 2013 , ora 18
Stadion : Valiug Arena
Spectatori : 100
Vremea : cer noros
Echipamente :  Semenicul  Valiug – violet/alb
Metalul Otelul  Rosu – rosu complet
Rezultat la juniori  : Cs Negrea – Metalul Otelul Rosu  3 - 4
Echipa Semenicul Valiug  : Traia – Kudlimai , Izvernar , Bordea , Muntean – Dobrin , Urlica , Stoica ,Barbuti  - Filipoaica , Ferenczik
Au mai jucat : Stroescu , Dobrei , Minea si Ungureanu
Pe banca : Celoiu , Manduta, Blotor


Miercuri la Valiug a avut loc probabil cel mai asteptat meci  al campionatului .
Interes total pentru echipele de pe primele doua locuri , Metalul Otelul Rosu si Vointa Lupac,  dar si pentru toti iubitorii fotbalului din Valiug si din Caras -Severin.
Am avut ocazia sa vedem la Valiug un meci excelent si foarte disputat , cel putin pana in minutul 73 , atunci cand oaspetii au marcat golul doi.
La Valiug a fost o atmosfera de mare meci ,cum nu a mai fost niciodata , la care au asistat antrenori , arbitrii si jucatori de la alte echipe , care au tinut sa vada in direct aceasta  partida.
Au fost peste 100 de spectatorI  pentru  aflarea campioanei judetului nostru si care au creeat  o atmosfera de mare derby.
Chiar daca jucau echipele de pe locurile 1 ( Metalul ) si 13 ( Semenicul ) , meciul a fost unul foarte echilibrat si plin de suspans.
Echipa noastra  a fost nevoita sa improvizeze  o  aparare  cat mai puternica , avand in vedere ca dintre titulari   au lipsit Bebe Craciunescu si Claudiu Nica.
De aceea , am inceput cu o linie de fund surprinzatoare , in care i-am vazut la lucru pe Kudlimai , Bordea , Izvernar si Razvan Muntean.
Din pacate dupa doar 14 minute , Cristi Bordea , unul dintre cei mai buni  si experimentati  jucatori  ai nostrii , a fost faultat si nu a mai putut continua meciul.
In locul sau a intrat Oli Stroescu , care a jucat excelent pana la final.
Aceasta formula  a apararii noastre a fost una  inspirata .
Silviu Izvernar , a aratat ca se descurca la fel de bine si pe postul de fundas central si trebuie sa spunem  ca  a reusit sa respinga aproape toate mingile din careul nostru , spre disperarea  echipei oaspete.
Am vazul o echipa a Valiugului care si-a dorit enorm un rezultat bun in acest meci. O echipa care s-a  prezentat cu o ambitie  enorma , avand in vedere ca jucam cu liderul campionatului si o posibila echipa de liga a III-a  , pe care daca am fi invins-o, ne-am mai fi spalat imaginea din ultimele meciuri si bineinteles , obtineam inca 3 puncte in clasament .
Pe langa Silviu Izvernar care a depus un efort deosebit , Razvan Muntean a jucat exceptional pe postul de fundas lateral stanga , aratandu-si valoarea pe intreaga desfasurare a partidei.
Putem afirma fara greseala ca intreaga echipa a jucat foarte bine , excluzand aici minutele 73 – 76 , cand am disparut din meci .
Sigur ca cei care au condus ostilitatile au fost cei de la Otelul Rosu , pe fondul unui joc de asteptare al echipei noastre .
Cei din Otelul Rosu au practicat un joc foarte bun de pase la mijlocul terenului , dar fara a-si creea multe ocazii importante de a marca. Totusi , In prima repriza portarul Seba Traia a reusit sa primeasca aplauze,  dupa doua faze in care si-a aratat clasa si dupa doua suturi puternice ale oaspetilor pe care le-a respins prin  doua reflexe  incredibile . Acest lucru a dat incredere echipei noastre care a jucat tot mai bine .
A venit pauza.
Baietii nostrii  s-au incurajat intre ei si simteau ca putem sa facem un rezultat mare.
Cu totii am spus ca  important este sa jucam cu rabdare si cu atentie , pentru a nu face greseli in prajma careului nostru.
A inceput repriza a doua.
Galeriile celor doua echipe interesate de rezultatul acestui meci, au facut o atmosfera  frumoasa si  au urmarit cu sufletul la gura  ce avea sa se intample in partea a doua.
Nici cel mai infocat suporter  al echipei din Otelul Rosu nu ar fi anticipat ce  urma  in ultimele  45 de minute ale  meciului .
Sa nu uitam  ,la pauza , Vointa Lupac era campioana judetului dar , fotbalul te lasa de multe ori fara replica si fara grai , asa cum s-a intamplat si ieri.
Sa primesti gol in primul minut al reprizei a doua  , adica in minutul 46 si in ultimul minut al prelungirilor (93), dar mai ales in 4 minute sa primesti 3 goluri , este chiar incredibil .
Intre minutele 73 si 76 , echipa din Otelul Rosu  a marcat 3 goluri ,facand  sah – mat  elanul echipei noastre de pana atunci !
Cu alte cuvinte , dupa 72 de minute in compania liderului nu am primit decat un gol , pentru ca in  doar 4 minute, sa primim 3 goluri !
Probabil  toti , cei care nu  a-ti vazut meciul va intrebati cum a fost posibil .
Este greu de explicat , de fapt este chiar de neinteles , dar poate ca de aceea este asa frumos fotbalul.
Am fi dorit ca meciul sa se joace pana in ultimul minut , dar cele  4 minute de vis ale oaspetilor , i-au dus la barajul pentru liga a III-a  .

Trebuie sa scoatem in evidenta  faptul ca in acele minute , echipa din Otelul Rosu a stiut sa fie concentrata la maxim si sa fructifice  orice ocazie  de a marca  si s-a comportat ca un lider adevarat  .Se stie ca la meciuri cu miza, orice clipa de neatentie te poate costa , iar acest lucru s-a intamplat ( din nou , din pacate ) la echipa noastra.
Apararea noastra s-a blocat la 0 – 2  in minutul 73 , probail dezamagiti de rezultat , dupa efortul depus pana  atunci .
Sigur  ca in repriza a doua ,am facut toate schimbarile posibile , adica inca trei , dupa cea din prima repriza.
Au mai jucat  Dobrei , Minea  si Ungureanu .
Alex Ungureanu a intrat la 0 – 4 si in cateva minute cat a jucat a aratat siguranta si suntem convinsi ca va fi  un mare portar in viitor . Din toamna , el va apara poarta echipei noastre de juniori.
Probabil unul dintre problemele aparute in apararea noastra pe parcursul reprizei a doua a fost faptul ca , prinzand curaj , am decis ca dupa golul oaspetilor , Silviu Izvernar sa urce in atac si sa reusim egalarea.
Se pare ca acest lucru a fost decisiv  in deznodamantul partidei , avand in vedere faptul ca golurile celor din Otelul Rosu au plecat de pe extreme, cu mingi centrate in careu. Daca aveam un fundas de talia lui Silviu Izvernar (sau daca era Bebe Craciunescu ), am fi reusit sa respingem  acele centrari si nu am fi  primit golurile din minutele de cosmar (73 – 76).

Ne consolam ca am jucat de la egal la egal pana in minutul 73 cu campioana judetului Caras – Severin si cu convingerea ca , cu mai multa concentrare am fi putut spera la un rezultat bun pentru noi .
In mod sigur cu Bebe Craciunescu si cu Claudiu Nica in aparare  si cu Silviu Izvernar in atac pe tot parcursul meciului , altul  era scorul final .
Pentru echipa noastra, cea mai mare ocazie a fost in repriza a doua , atunci cand Alin Stoica a trimis mingea in bara transversala , dupa un sut plasat de la 18m .
Sigur ca dupa meci au existat momente  frumoase traite de cei de la Otelul Rosu , care au facut hora bucuriei si au scandat CAMPIONII !
Echipa  din Otelul  Rosu merita felicitari , in primul rand ca a obtinut ceea ce avea nevoie , victoria.
A demonstrat  ca are valoare si de aceea a reusit sa–si atinga obiectivul .
Au reusit  prin munca si concentrare, in conditiile in care aveau doar varianta victoriei ,iar  acest lucru trebuie apreciat .
Suntem convinsi ca si noi am fost apreciati din punct de vedere al jocului si mai ales al daruirii in teren .

Noi  am dorit  sa aratam ca echipa noastra este una foarte buna  si din pacate pentru noi , chiar daca am evoluat foarte bine 73 de minute , am pierdut la un scor sever , care ne-a  intristat foarte tare .
Dorim sa multumim pe aceasta cale suporterilor din Otelul Rosu si  Lupac , care au creeat un adevarat spectacol  sportiv,  care cu siguranta la Valiug nu a mai fost.

Dupa meci cu totii am fost  dezamagiti de proportiile scorului , dar in mod sigur ,cei care au vazut meciul au apreciat atitudinea echipei noastre aratata cel putin pana in minutul 73.
Pentru noi campionatul s-a incheiat , dar cel mai important lucru este ca azi , suntem o  adevarata familie , cu baieti deosebiti  ,care prin munca lor au facut ca si la anul Valiugul sa participe in liga a IV-a .
Speram ca Primaria si Consiliul  Local sa fie alaturi de echipa si in sezonul viitor , pentru ca Valiugul  merita  si trebuie sa continue latura sportiva  la acest nivel , mai ales acum cand avem formata si echipa de juniori , care abia asteapta sa inceapa noul campionat .
Indiferent de rezultatele echipei noastre din ultimele etape , sustinem in continuare ca, lotul echipei noastre este unul foarte puternic , cel putin din punct de vedere individual .
Echipa de fotbal  Semenicul Valiug , felicita echipa Metalul Otelul Rosu ,campioana judetului pentru performanta obtinuta si ii doreste succes  la meciul de baraj care va avea loc la Deva , in compania echipei Mama Mia Becicherecul  Mic , campioana  judetului Timis .
Pana la urma , cu totii am fost conectati la acest campionat , care iata , s-a decis in ultima etapa. 
Si ce frumos a fost !
Daca campioana ar fi fost cunoscuta inainte de ultima etapa , meciul de la Valiug era (probabil ) un meci de vacanta...

Hai  Semenicul Valiug  !