duminică, 31 martie 2013

CRONICA MECIULUI SEMENICUL VALIUG - BISTRA GLIMBOCA 5 - 5 ( 2 - 1 ) , 30 MARTIE 2013


Valiug , 30 martie 2013
Stadion : Valiug Arena
Spectatori : 15
Echipa Semenicul Valiug : Traia , Nica , Kudlimai , Bordea , Minea  - Dobrin , Barbuti , Stroescu , Muntean – Stoica , Izvernar
Au mai jucat : CosmIn Dobrei , Secula Paunel ,Deca  Robert si  Catalin Blotor
Pe banca : Celoiu , Bodea , Manduta
Brigada de arbitrii a fost formata din :  Miclosina Dorian( la centru ) , Selep Dorin , Cocora Ion ( asistenti )
Observatori : Asandei Nicusor , Dragila Ovidiu
Rezultat la juniori : CS Negrea  Resita  - Bistra Glimboca  4 - 0

Despre un meci incare s-au marcat 10 goluri , de obicei este greu de scris prea multe ,indiferent care este scorul final . De data aceasta , meciul a fost extrem  de interesant  , avand in vedere rasturnarile spectaculoase de scor.
Dupa ce am reusit deschiderea scorului prin Claudiu Nica ( min.31), in urma unei lovituri de cap , dupa  o centrare de pe partea stanga a lui Dani Minea si dupa ce, fara sa fortam, am reusit golul doi  prin Dobrin Carol ( min.40 ) , in urma unei aglomeratii in careul oaspetilor , credeam ca cele trei puncte puse in joc vor fi ale echipei noastre la finalul partidei .Dar nu a fost asa…
Despre echipa  noastra,  putem sa va spunem ca a fost aproape identica cu cea de la Berzasca . A lipsit datorita unor problem personale , Adi Ferenczik  , iar in locul sau a ,,prins “ primul 11 , Oli Stroescu  , dar desigur, jucand acasa  , cu o  alta asezare in teren .
Sa mai precizam ca la acest meci , capitanul echipei a fost Dani Minea  , iar acest lucru s-a datorat  faptului ca a fost ziua lui de nastere , iar echipa ,i-a facut acest cadou in semn de apreciere pentru activitatea sa, la Semenicul Valiug .
Chiar daca jocul nu a stralucit din punct de vedere al calitatii , mai ales in prima parte a sa , golurile nu au lipsit  , iar cei prezenti au avut parte de un adevarat spectacol , plin de suspans . Dupa ce am reusit scorul de 2 – 0  ,vine  minutul 44 si odata cu el golul oaspetilor , dupa o greseala a portarului Seba Traia , care a oferit o minge gratuit , unui atacant al oaspetilor ,care nu a avut altceva de facut decat sa impinga mingea in poarta pentru 2 – 1.
A venit pauza , in care portarul nostru  era vizibil afectat de gafa comisa.
Ne-am propus sa marcam repede inca un gol imediat dupa pauza  si sa jucam  mai linistiti finalul partidei .
Incepe repriza a doua : dupa un minut , un jucator al echipei Bistra , primeste o minge la mijlocul terenului si dribleaza tot ce i-a iesit in cale , urmeaza centrare in fata portii si …venit din spate,  un coechipier  reuseste sa ,, puna latul ‘’ si  2 – 2 !
Trec  doar 5 minute  si  nu ne vine sa credem .
O noua greseala de portar face ca scorul sa devina  2 – 3 !
Cu alte cuvinte, pe parcursul a 10 minute , am primit 3 goluri pe teren propriu !
Incredibil !
Incepem sa facem schimbari  .Au intrat pe rand CosmIn Dobrei , Secula Paunel ,Deca Robert si  Catalin Blotor , care i-au inlocuit pe Stroescu , Barbuti , Bordea ( usor accidentat) si Minea .
Chiar daca am fost afectati de aceasta rasturnare de scor , totusi echipa  joaca si avand in vedere ca mai aveam la dispozotie aproximativ 35 de minute , am sperat intr-o revenire.
Am reusit sa marcam golul egalizator prin Silviu Izvernar , care iata, debuteaza pe Valiug Arena cu gol  , printr-un sut plasat , la coltul lung si din nou speram…la victorie. In continuare , asistam la faze spectaculoase  la ambele porti . La una dintre ele,  Razvan Muntean scapa perpendicular spre poarta echipei  din Glimboca, intra in careu  si  ramane fata in fata cu portarul oaspetilor ,care il faulteaza  si arbitrul acorda penalty si  cartonas rosu . Din pacate portarul echipei din Glimboca s-a accidentat la acea faza si chiar daca nu ar fi primit cartonasul rosu, nu ar mai fi putut continua.
Lovitura de la 11m a fost executata , ca si la Berzasca , cu precizie de Cristi Bordea , care iata, are in doua meciuri  oficiale , 2 goluri pentru Semenicul Valiug , si  scorul devine  4 – 3 (min.69)!
Asadar , Glimboca joaca ultimele minute cu un jucator mai putin si tocmai de aceea , rezulatul final chiar daca nu ne-a multumit , trebuie sa recunoastem ca este unul echitabil  , avand in vedere ca oaspetii au mai marcat inca doua goluri pana la final .
Asadar , dupa 4 – 3 pentru noi , oaspetii alearga si domina categoric mijlocul terenului , de unde pornesc mingi periculoase spre poarta noasta . La una dintre ele ,  echipa din Glimboca reuseste egalarea  si  scorul ajunge la un neprevazut 4 – 4 !
Silviu Izvernar nu se impaca cu acest scor si  reuseste faza meciului  , aratandu-si  inca odata clasa : primeste o  minge  la mijlocul terenului , de unde face o cursa extraordinara  pe partea dreapta  spre poarta cu adversarul langa el , trece si de al doilea  si urmeaza centarea in fata portii , acolo unde apare Razan Muntean, care trimite sus la vinclu  si  5 – 4  pentru noi .Era minutul 87 .
In continuare incercam sa tinem de   rezultat , si vine minutul 90 , in care arbitrul arata 4 minute de prelungiri . 
Cand mai erau  10 secunde din prelungiri  , adica in minutul  94 , vine o repunere din out de pe  partea dreapta  a echipei din Glimboca , mingea este aruncata in careu si portarul Traia iese pe minge, iar  in loc sa boxeze, trimite defectuos  la un jucator al oaspetilor care, marcheaza usor pentru  5 – 5 !
Mingea a fost repusa la centru si s-a auzit fluier final .
Trebuie sa mai mentionam ca echipa din Glimboca , pe parcursul meciului a mai avut inca 3 ocazii mari de a marca si de aceea , consideram ca scorul final este echitabil , chiar daca am fost foarte aproape de victorie.
Felicitam echipa oaspete pentru joc  si déjà ne gandim la meciurile urmatoare ( 4 in urmatoarele doua saptamani ).
Este posibil sa jucam in cursul acestei saptamani restanta  cu FC Caransebes , apoi , sambata la Racasdia ( 6 Aprilie )  .Va urma din nou meci in timpul saptamanii , cu Anina( 10 Aprilie ) si din nou sambata la Bocsa ( 13 aprilie ).