joi, 28 martie 2013

CRONICA MECIULUI AS BERZASCA - SEMENICUL VALIUG ( 3 - 1 ) , PRIMUL MECI JUCAT IN NOCTURNA IN LIGA A IV-a , CARAS- SEVERIN !


Berzasca , 27 martie 2013 , ora 19.30
Vremea :  a nins in ziua meciului , destul de frig la ora inceperii partidei
Echipamente : Berzasca – portocaliu,verde/negru
Semenicul Valiug – violet /alb
Spectatori : cca. 90
Rezultat la juniori : AS Berzasca – CS Negrea  Resita  2 – 4
Brigada de arbitrii  a fost formata din : Stamatoiu Constantin ( la centru ) , Stamatoiu Alexandru , Novacovici Miomir (asistenti ) , toti din Moldova  Noua
Observatori : Miclosina Diorian , Dumitru Razvan (ambii din Resita )
Echipa Semenicul Valiug  : Seba Traia –  Cristi Bordea – Carol Dobrin , Flavius Kudlimai , Claudiu Nica , Dani  Minea – Adi Ferenczik , Alin Stoica ,Cipi Barbuti , Razvan Muntean – Silviu Izvernar
Au mai jucat : Cosmin Dobrei , Paunel Secula , Catalin Blotor ,Oli Stroescu
Pe banca  : Sergiu Manduta , Robert Deca , Razvan Celoiu
Alaturi de noi : Darius Bodea ( junior, 15 ani )
A marcat pentru Semenicul Valiug : Cristi Bordea din lovitura de la 11m
Evolutia  scorului : 1 – 0 la pauza ,2  – 0 , 3 - 0  si  3- 1

A  fost  sa fie la Berzasca primul meci  organizat in nocturna  de  AJF,   in liga a IV-a Caras – Severin  si tocmai de aceea,  comuna  Berzasca merita toate felicitarile .
Ceea ce nu au reusit orase ca Resita , Caransebes , Otelul Rosu , Moldova Noua , Oravita, Anina , Bocsa , Herculane  , iata ca a reusit comuna Berzasca  , iar noi suntem  mandrii de faptul ca am luat parte la acest eveniment fotbalistic .

In zilele urmatoare o sa gasiti la noi pe blog si pe YouTube( pe canalul Semenicul Valiug ) ,multe secvente  filmate  de la meciul  As Berzasca  - Semenicul Valiug ,  meciul care va ramane in istorie ca primul meci din liga a IV-a Caras – Severin  , organizat in nocturna  , in ziua de 27 martie 2013  !

Inca de la inceput,  trebuie sa subliniem foarte buna organizare a meciului , realizata de conducerea  echipei As Berzasca , caruia ii transmitem pe aceasta cale, sincere felicitari .
Pe langa instalatia de nocturna , care a functionat perfect , cu vestiarele incalzite , cu muzica inainte de meci si  in pauza meciului , spectatorII  care au facut galerie echipei gazda si chiar un ceai fierbinte in pauza meciului , au facut ca la Berzasca, sa asistam la un adevarat spectacol sportiv , demn de liga a IV-a !
Dupa meci , observatorii partidei ( domnii Miclosina Dorian sr. si Dumitru Razvan , ) au felicitat ambele echipe pentru calitatea jocului prestat si pentru  fair – play-ul  aratat de cele doua echipe pe toata durata partidei.

Meciul a inceput la ora 19.30 , pe un teren  acoperit  usor cu zapada , care a deranjat oarecum cele doua echipe , avand in vedere ca,  au in componenta  mai multi jucatori tehnici .
Echipa noastra a aliniat cea mai buna echipa posibila la ora meciului  si putem spune ca am fost foarte multumiti de prestatia jucatorilor nostri.
Am deplasat la Berzasca 19 jucatori , in conditiile in care, pe foaia de arbitraj pot fi trecute doar 7 rezerve , din care,  doar 4 pot evolua .
Sigur ca pentru cei doi antrenori  (Adi Ferenczik si Seba Traia ) , a fost destul de greu sa aleaga primul 11 , dar se pare ca, au gasit formula ideala  si  astfel  echipa Semenicul Valiug a reusit o partida foarte buna la Berzasca .
Pentru prima data in acest retur,  l-am avut in teren pe Silviu Izvernar , un jucator deosebit  de valoros, care, inca din primele minute  si-a aratat clasa si asta,  in ciuda terenului greu , partial acoperit cu zapada .
Alaturi de Cristi Bordea ( ieri , poate cel mai bun jucator  de pe teren ) , echipa noastra  a crescut mult in valoare  fata de prima parte a campionatului ,iar  acest lucru ne face sa speram la mult mai mult in viitor.
In primul 11 , am avut 4 jucatori transferati in aceasta iarna ( Bordea , Izvernar , Dobrin si Stoica )  ,jucatori care s-au integrat perfect in echipa noastra  si pe care ne vom  baza in viitor , alaturi de ceilalti jucatori déjà  consacrati la echipa  noastra .
In prima repriza  , cele doua  echipe au aratat o mare dorinta de victorie si astfel  au aparut ocaziile la ambele porti  , acolo unde ,fie interventiile celor doi portari , fie ratarile incredibile ale jucatorilor, au facut ca scorul la pauza sa fie doar  1 – 0  (din pacate pentru noi)  , pentru gazde.
Golul primit in prima repriza a fost  chiar ridicol , in sensul in care, dupa o centrare in careu , portarul Traia a iesit sigur pe minge ,a strigat ca va prinde mingea si dupa ce chiar a retinut-o  , i-a scapat in poarta  ! Era minutul 30.
Chiar  daca am primit acest gol, poate nemeritat , continuam  sa jucam la fel de bine si sa punem  multe  probleme  echipei  gazda .
Am retinut un sut excelent a lui  Silviu  Izvernar din alergare,  care a trecut milimetric peste transversala  si sutul din lovitura libera a lui Cristi Bordea , respins in extremis de sub bara de portarul echipei gazda. 
Au mai fost ocazii ale lui Stoica ,Ferenczik  si Razvan Muntean , dar nu am reusit sa marcam .
De partea cealalta , echipa As Berzasca, a demonstrat ca este o echipa foarte buna  si care  este foarte greu de invins pe terenul propriu . A avut o linie de mijloc care a pasat foarte bine si care,  a creat atacantilor  multe oportunitati  de a marca , dar fie apararea noastra ,fie portarul Traia a facut ca scorul sa ramana strans.
La pauza , cu totii am fost multumiti de jocul din prima repriza si eram increzatori ca putem sa egalam in repriza  a doua.
Din pacate , la reluarea  meciului , lucrurile nu au decurs  asa  cum noi ne-am fi dorit …
Totusi , intre minutele 46 – 55,  am continuat jocul bun din prima repriza , dar, din minutul 56, in mod inexplicabil ,ne-am retras in jumatatea noastra  si gazdele au profitat de acest lucru ,reusind sa marcheze golul doi , dupa o aglomerare in careul nostru . Parca acest gol a venit oarecum normal  , avand in vedere ca noi, ne-am strans cu toata echipa in careu sau in jurul careului de 16m , invitand   adversarul sa  atace.
Trebuia sa pice acel gol si sa incepem sa jucam din nou .
Dupa  minutul 75,  am revenit  in joc  si din nou am avut cateva ocazii foarte mari ,dar irosite de jucatorii nostri .
Probabil ca, din cauza terenului greu , datorat zapezii ,   incepand din  minutul 60 , am inceput sa obosim , si asta  s-a vazut .
Am inceput sa facem  schimbari de jucatori , iar in teren au mai intrat  pe rand : Blotor , Dobrei , Secula si Stroescu .
Dintre cei care au intrat in repriza a doua , l-am remarcat pe Secula Paunel , care desi a jucat doar 9 minute,  a reusit doua faze care au pus in pericol poarta echipei  gazda  , prin doua centrari bune pentru jucatorii nostrii  trimise in fata portii echipei din Berzasca .
Golul trei al echipei din Berzasca , a venit tot in urma unei aglomerari in careul nostru.
A fost un sut respins de  portarul Traia  , dar reluat de un jucator din Berzasca  si  3 – 0, un scor prea sever fata de realitatea din teren  .
Am  ramas placut impresionati  ca din minutul 80 si pana la finalul meciului , Semenicul Valiug a controlat partida  si chiar am reusit golul de onoare prin Cristi Bordea , care a transformat elegant si cu precizie,  o lovitura de la 11m acordata de centralul partidei  , dupa un fault  in careu  facut de gazde asupra lui  Alin Stoica..
Meciul se termina  3 – 1 .
Consideram  victoria echipei  gazda meritata , avand in vedere ca a speculat  la  maxim cele cateva ezitari ale apararii noastre si le dorim succes in continuare .
Felicitam intreaga noastra echipa, pentru daruire si pentru jocul aratat mai  ales in prima repriza .
Urmeaza  meciul de pe Valiug Arena , primul din acest an ( 2013)  la Valiug ,   sambata 30 martie 2013 , cu Bistra Glimboca.
Dupa valoarea lotului din acest moment , credem ca suntem favoriti  si de aceea  speram la prima victorie in 2013 !
Felicitari tuturor jucatorilor echipei  noastre pentru prestatia de la Berzasca  si le transmitem  multe felicitari  si jucatorilor care nu au evoluat , dar care au fost trup si suflet aproape de echipa .
Hai Semenicu' Valiug !
P.S. - La meci a fost prezent si reprezentantul Fotbal Vest , domnul Stiube ,  ceea ce inseamna  ca marti , 2 aprilie 2013 , trebuie , sa cumparati saptamanalul sportiv ,,Fotbal Vest '' si chiar sa-l pastrati la colectie , pentru ca echipele AS Berzaca si Semenicul Valiug , au intrat in istoria fotbalistica a judetului Caras - Severin, prin acest prim meci jucat in nocturna !