sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cristian Daminuta, de la AC Milan la FC Maramures Universitar Baia Mare

Cristian Daminuta, jucator aflat sub contract cu AC Milan, va evolua pana in vara - sub forma de imprumut - la FC Maramures Universitar Baia Mare. Aceasta mutare in lotul echipei de liga a doua i se datoreaza in mare masura antrenorului Romulus Buia. Daminuta a evoluat ultima oara la FC Tiraspol, fotbalistul urmand sa ajunga in Baia Mare in aceasta seara si sa i se alature echipei in cantonamentul de la Ocna Sugatag in cursul diminetii de maine. In alta ordine de idei, la FCMU revine si Steliano Filip, iar Podina se pare ca se va intoarce si el in Baia Mare.
Presedintele Dan Hotico a precizat ca salariul lui Daminuta va fi suportat, in intregime, de catre AC Milan, FCMU urmand sa-i asigure cazarea, masa si primele de joc.Jucatorul, care va implini 22 ani in 15 februarie, poate evolua atat de postul de fundas central, cat si pe cel de mijlocas la inchidere. 
Daminuta a jucat la FC Timisoara (2006-2008), a fost cumparat de Internazionale Milano (2008), care l-a iprumutat, un an mai tarziu, la Modena. In 2010 romanul a revenit la Inter Milano, fiind, din nou, imprumutat, de data aceasta la Dinamo Bucuresti. Tot in 2010, AC Milan si-a asigurat serviciile lui Daminuta pentru 5 milioane de euro. Nu a evoluat, insa, pentru AC Milan, fiind imprumutat din nou, de data aceasta la L’Aquila (Italia), grupare de unde a ajuns la FC Tiraspol. Originar din Timisoara, Daminuta a fost component al nationalelor Romaniei la categoriile de varsta Under 17 si Under 19. 

Cristian Daminuta ajunge in aceasta seara in Baia Mare, maine el urmand sa efectueze primul antrenament condus de antrenorii Romulus Buia si Ciprian Dorobantu in cantonamentul de la Ocna Sugatag. Tot maine va reveni la FCMU si Steliano Filip, care a fost in probe la Getafe 2, jucatorul urmand ca - pana la vara - sa ramana la echipa baimareana. 

sursa : emaramures
foto : ziare.com