luni, 25 octombrie 2010

SCOR INCREDIBIL IN CAMPIONATUL OLANDEI : PSV Eindhoven a învins Feyenoord cu 10-0 !

PSV Eindhoven a învins Feyenoord cu 10-0 ieri, în etapa a 10-a din campionatul Olandei, stabilind astfel un record unic în istoria confruntărilor dintre echipele socotite "de top" în Europa. În repriza a doua, gazdele au înscris 8 goluri: căte unul la fiecare 5,6 minute!

Feyenoord s-a făcut ieri de râsul Europei! Fosta campioană a Olandei a fost executată chiar în derby-ul etapei, pe terenul rivalei PSV, cu un scor de maidan,10-0! Acest rezultat a depăşit lejer cea mai mare umilinţă din istoria clubului, 2-8 cu Ajax, în 1983. În schimb, PSV şi-a egalat cea mai clară victorie din istorie, ultima echipă care a plecat cu 10 goluri primite de pe "Philips" fiind Volendam, în aprilie 1998.
La câteva minute după terminarea meciului, site-ul lui Feyenoord nu mai exista! Cine voia să-l acceseze era întâmpinat cu mesajul "În acest moment, pagina accesată nu e disponibilă. Sperăm să revenim curând". Însă, ceva mai târziu, nici măcar acest mesaj nu mai exista, totul fiind înlocuit cu un mesaj de eroare. De partea cealaltă, pe prima pagină a site-ului lui PSV stătea declaraţia antrenorului Fred Rutten: "Sunt mândru de această echipă".
După meci, fanii lui Feyenoord, recunoscuţi ca fiind printre cei mai duri din Europa, au cerut desfiinţarea echipei!

Pentru PSV, care e în continuare lider în Olanda, au marcat: Jonathan Reis (24, 47, 59), Ibrahim Afellay (39), Ola Toivonen (49), Jeremain Lens (55, 87), Balázs Dzsudzsák (62, 77), Orlando Engelaar (69).
Feyenoord, care traversează una dintre cele mai negre perioade din istorie a ajuns pe loc de baraj pentru supravieţuire în Eredivisie, 16, din 18 echipe.
Singura scuză a oaspeţilor de la Feyenoord poate fi aceea că, din minutul 34, a evoluat cu un om mai puţin pe teren, Kelvin Leerdam fiind eliminat de arbitrul Bas Nijhuis.
Feyenoord, care traversează una dintre cele mai negre perioade din istorie a ajuns pe loc de baraj pentru supravieţuire în Eredivisie, 16, din 18 echipe.