marți, 31 mai 2016

Cei cinci jucători care nu fac parte din lotul pentru Euro sunt Andrei Ivan, Ioan Hora, Alin Toșca, Adrian Ropotan şi Alexandru Maxim , conform surselor Digi Sport.

TAS a respins apelul lui Dinamo! CSMS Iaşi va juca în cupele europene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat astăzi verdictul în cazul lui Dinamo, care spera ca decizia pe plan intern să fie întoarsă la Lausanne şi astfel să joace în cupele europene. TAS a decis că formaţia din Ştefan cel Mare nu are dreptate în apelul făcut, astfel că în sezonul viitor CSMS Iaşi ne va reprezenta în preliminariile Europa League. 
Formaţia din Ştefan cel Mare nu a primit licenţa pentru Europa deoarece la dată limită, 31 mai 2015, clubul nu ieșise oficial din insolvență. Formația lui Andone nu a renunțat însă la ideea de a evolua în cupele europene, astfel că oficialii roş-albilor au înaintat un dosar sa la TAS. Răspunsul l-au primit azi: deşi optimismul era la cote destul de înalte în rândul "câinilor", TAS nu le-a dat dreptate.
Astra şi Steaua ne vor reprezenta în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce Viitorul, Pandurii şi CSMS Iaşi sunt echipele care ne vor reprezenta în rundele preliminare ale Europa League.
sursa : http://www.digisport.ro/

luni, 30 mai 2016

REZULTATE LIGA IV-a CARAS-SEVERIN , ETAPA 28 :

ORAVITA - MOLDOVA NOUA 10 - 1
BUCHIN - NEGREA 11 - 2
CSM SCOLAR - BOCSA 10 - 0
CARANSEBES II - ANINA 2 - 1
MARGA - MEHADIA 0 - 3
ZAVOI - LUPAC se va disputa in ziua de 1 iunie 2016
MUNCITORUL - BOZOVICI
BERZASCA A STAT

România - Ucraina 3 - 4

România a cedat cu Ucraina, în penultimul meci-test disputat înainte de Euro. Tricolorii au început bine amicalul de la Torino. Torje l-a surprins pe Piatov cu un șut de la distanță și a deschis scorul. Reprezentativa lui Fomenko a revenit în joc în minutul 43. Centrarea lui Shevchuk a fost finalizată de Zozulya.
Românii au fost de nerecunoscut după pauză. Cu doar două goluri primite în preliminarii, jucătorii antrenați de Anghel Iordănescu au scos de trei ori mingea din poartă într-un sfert de oră. Zinchenko a profitat de gafa lui Chiricheș (48) și a dus-o pe Ucraina la conducere. Tătărușanu a respins șutul lui Shevchuk (53), dar nu a mai putut interveni la execuția lui Konplyanka (56).
Imediat după, Maxim a greșit o pasă la mijlocul terenului și Yarmolenko a făcut 4-1 (59). Cu un sfert de oră înainte de final, Denis Alibec a redus din proporțiile scorului. Atacantul Astrei a înscris din lovitură liberă. Nicușor Stanciu a readus speranțele la un rezultat pozitiv - a plasat perfect mingea lângă bară, cu un șut din marginea careului (85). Nu a mai fost timp de încă o reușită și Ucraina s-a impus cu 4-3.
sursa : http://www.digisport.ro/

duminică, 29 mai 2016

Real Madrid a câştigat pentru a 11-a oară în istorie UEFA Champions League. Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (5-3, d.l.d.).

Real Madrid a câştigat pentru a 11-a oară în istorie UEFA Champions League. La fel ca în 2014, ultima dată când "galacticii" şi-au adjudecat trofeul, aceştia au învins-o în finală pe rivala Atletico, după loviturile de departajare.
Echipa lui Zidane a avut prima ocazie, dar Oblak a intervenit excelent la tentativa lui Casemiro. Sergio Ramos a intrat în istoria Ligii după ce a deschis scorul pe San Siro. A devenit primul fundaş din istoria competiţiei care înscrie în două finale. Fundașul a mai marcat în 2014, tot împotriva lui Atletico.
Real a intrat cu avantaj minim la pauză, iar repriza a doua a început mai bine pentru echipa lui Simeone. Fernando Torres, care nu a tras nici măcar un şut la poartă în prima parte, a căzut în careu după un duel cu Pepe, iar arbitrul Mark Clattenburg a acordat penalty. Francezul Griezmann, adversarul României de la Euro 2016, a tras tare, în transversală, iar scorul a rămas 1-0 pentru Real.
Atletico a continuat să spere, după ce Savic şi Saul au trecut pe langa egalare. Benzema a dat replica Realului, dar Oblak a avut o intervenţie excelentă. Atletico a trimis meciul în prelungiri cu 10 minute înainte de final. Introdus în partea a doua, Ferreira-Carrasco a devenit primul jucător belgian care înscrie într-o finală de Liga Campionilor.
Cele 30 de minute de prelungiri nu au adus nicio modificare pe tabela şi trofeul s-a decis la loviturile de la 11 metri. Lucas Vasquez a deschis seria și niciunul dintre primii 7 executanți nu a ratat. Juanfran a tras însă în bară la cel de-al patrulea penalty pentru Atletico, iar Cristiano Ronaldo, care a jucat accidentat din minutul 70, a marcat pentru al 11-lea trofeu UEFA Champions League din istoria Realului.

LOVITURI DE DEPARTAJARE
5-3 GOL REAL! Ronaldo transformă în stil de mare campion și Real Madrid câștigă UEFA Champions League/Cupa Campionilor pentru a 11-a oară în istorie.
sursa : http://www.digisport.ro/

sâmbătă, 28 mai 2016

Azi , de la 21:45 la PRO TV, finala Champions League : Real Madrid – Atletico Madrid .

Marcus Rashford ( 18 ani ) a marcat la debutul în tricoul Angliei

Marcus Rashford continuă să doboare recorduri în Anglia. După reuşitele în tricoul lui Manchester United , atacantul a devenit cel mai tânăr marcator la meciul de debut pentru naţionala Angliei, la 18 ani şi 208 zile.
Rashford a deschis scorul în amicalul Angliei cu Australia, încheiat 2-1, încă din minutul 3. Astfel, el a marcat la primul şut trimis pe poartă în Europa League, în Premier League şi la echipa naţională.
sursa :http://www.digisport.ro/

vineri, 27 mai 2016

CFR Cluj - CS U Craiova 4 - 0

CS Universitatea Craiova a suferit o înfrângere drastică miercuri, în penultima etapă a play-out-ului din Liga 1, 0-4 pe terenul lui CFR Cluj, iar ultima participantă în cupele europene se va decide duminică, în runda finală.
CFR Cluj și-a luat la revedere în stil mare de la fani la ultimul meci din Gruia în acest sezon. După o primă repriză încheiată 0-0 și desfășurată fără prea multe ocazii, noua deținătoare a Cupei României a profitat la maximum de eliminarea lui Achim, venită imediat după pauză. În doar 11 minute, elevii lui Toni Conceicao au marcat de 4 ori. Camora a punctat din lovitură liberă (52), Jakolis a reușit o dublă (58, 61), iar Petrucci a închis tabela la 4-0 (63), semnând cea mai drastică înfrângere suferită de olteni în play-out. Doar Viitorul a mai învins-o așa de categoric pe CSU în ultimii doi ani.
Înainte de ultima etapă, CFR Cluj a urcat pe primul loc în play-out, la egalitate de puncte cu CSMS Iași și oltenii. Cu golaveraj plus 16, ardelenii nu se pot bucura de locul european din cauza insolvenței.
În acest moment, Craiova, CFR Cluj și FC Botoșani au câte 36 de puncte.
Meciurile din ultima etapă, CS Universitatea Craiova - Petrolul PloieștiFC Botoșani - CFR Cluj și ACS Poli Timișoara - CSMS Iași se joacă duminică, de la ora 17:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport.
sursa : http://www.digisport.ro/

Jose Mourinho a semnat cu Manchester United.

Jose Mourinho este noul antrenor al lui Manchester United. Negocierile dintre cele două părţi s-au finalizat joi, la Londra, iar portughezul a semnat contractul cu gruparea de pe Old Trafford, potrivit Sky Sports.
Anunţul oficial privind numirea lui Mourinho ar urma să fie făcut vineri. 
Jose Mourinho îl înlocuieşte pe olandezul Louis Van Gaal, care a ratat calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor şi a fost demis, în ciuda faptului că a cucerit Cupa Angliei.
Portughezul rămăsese fără angajament în decembrie, când a fost demis de la Chelsea după o primă jumătate de sezon dezastruoasă.
sursa : http://www.digisport.ro/

joi, 26 mai 2016

,,CUPA ROMANIEI '' , FAZA JUDETEANA , SEMIFINALE , IUNIE 2016 :

IN 1 SI 3 IUNIE 2016 SE VOR JUCA SEMIFINALELE CUPEI ROMANIEI , FAZA JUDETEANA DUPA URMATORUL PROGRAM :

1.6.2016 : DACIA TEREGOVA - AS FC RAMNA 2000
3.6.2016 : VOINTA LUPAC - MINERUL ANINA

ASADAR , IN FINALA VA FI CU SIGURANTA  SI O ECHIPA DIN LIGA 5 !

România a remizat cu Congo, scor 1-1, în primul meci amical disputat in Italia.

Au marcat Stanciu in min.27 si Bokila in min.87.
România: Pantilimon - Săpunaru, Găman, Chiricheș (cpt), Raț - Pintilii, Ropotan (Prepeliță 46) - Ad. Popa, Stanciu (Keșeru 78), Chipciu (Maxim 59) - Alibec (Hora 68)
RD Congo: Kudimbana - Mpoku, Tisserand, Bompunga, Issama - Zakuani, Lomalisa, Maghoma, Mubele - Mabwati, Bakambu

Voluntari - ACS Poli 5 - 0 . ACS Poli Timisoara este a doua echipa retrogradata matematic dupa Petrolul Ploiesti.

FC Voluntari a câștigat cu 5-0 în fața lui ACS Poli Timișoara și bănățenii au retrogradat din punct de vedere matematic, cu o etapă înainte de final. Configurația ultimelor poziții din clasamentul play-out-ului nu se mai poate schimba în ultima rundă, astfel că Petrolul și Timișoara vor retrograda direct, iar Voluntari va juca meci de baraj pentru a rămâne în Liga 1.
Golurile ilfovenilor au fost marcate de Enceanu (5), Rus (23 - pen.), Tudorie(71, 89) și Voduț (90+1). Timișoara a terminat meciul cu doi oameni mai puțin pe teren, după eliminările suferite în a doua repriză: Cânu - pentru două cartonașe galbene (58) și Doman - roșu direct, la 4 minute de când intrase pe teren.
La Voluntari, Filipov a dat 3 pase decisive. 3 goluri ale ilfovenilor au fost înscrise de doi jucători împrumutați de la Steaua: Enceanu și Tudorie. Cel de-al doilea a reușit dubla din postura de rezervă; intrat în minutul 68, în locul lui Bălan, a punctat prima dată în minutul 71.
Din sezonul următor, în Liga a 2-a vor fi două echipe din Timișoara: retrogradata ACS Poli și ASU Poli, care tocmai a promovat din al treilea eșalon.

miercuri, 25 mai 2016

AZI , 25 MAI 2015 , MECI AMICAL INTERTARI : ROMANIA - CONGO .MECIUL SE VA DISPUTA IN ITALIA , LA COMO , DE LA ORA 21

Reprezentativa României va juca miercuri, 25 mai, de la ora locală 20:00 (21:00 ora României), împotriva selecționatei RD Congo.
Partida se dispută pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como și este prima pe care tricolorii o dispută în cantonamentul de pregătire a Campionatului European, ce se desfășoară în Italia.
Pentru acest joc, selecționerul Anghel Iordănescu va avea la dispoziție 26 din cei 28 de jucători din lotul lărgit pentru Euro 2016, iar aceștia sunt:

Portari

1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătărușanu • 23. Silviu Lung

Fundași

2. Alexandru Mățel • 3. Răzvan Raț • 4. Cosmin Moți • 6. Vlad Chiricheș • 15. Valerică Găman • 16. Steliano Filip • 21. Dragoș Grigore • 22. Cristian Săpunaru • 27. Alin Toșca

Mijlocași

7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 10. Alexandru Maxim • 11. Gabriel Torje • 14. Nicolae Stanciu • 17. Lucian Sânmărtean • 18. Andrei Prepeliță • 20. Adrian Popa • 25. Andrei Ivan • 28. Adrian Ropotan

Atacanți

9. Denis Alibec • 13. Claudiu Keșeru • 19. Bogdan Stancu • 24. Ioan Hora
sursa : http://www.frf.ro/

DESPRE ETAPA 27 DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN , IN SAPTAMANALUL ,, FOTBAL VEST '' NR. 1220 / 24 MAI 2016 :



Mircea Lucescu a semnat pe 3 ani cu Zenit !

Mircea Lucescu a semnat luni seară, aproape de miezul nopţii, pe yahtul unuia dintre şefii celor de la Zenit, după ce întreaga zi şi-o petrecuse împreună cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Gazprom, Aleksey Miller, sau cu preşedintele Alexandr Dyukov. Au fost la baza de pregătire, la stadionul pe care echipa dispută meciurile de acasă, dar şi la arena nouă de 68.000 de locuri care se construieşte în vederea Mondialului 2018, pe care se va juca una dintre semifinale. Tehnicianul român a fost prezent inclusiv la un meci de baschet disputat de Zenit, cu Unics Kazan, scor 82-67.
"Nea Mircea a semnat un contract pe 3 ani cu Zenit, iar împreună cu dânsul vor veni şi antrenorul secund Alexandru Spirirdon şi maseurul Victor Hexan, care i-au fost alături şi la Şahtior. Au fost şi alte oferte pentru Mircea Lucescu, dar dânsul a ales-o pe aceasta, care este cea mai bună. Totul a decurs cât se poate de normal, fără vreun moment în care lucrurile să devieze. Noi am mai purtat discuţii cu cei de la Zenit şi înainte, dar totul a devenit clar abia după disputarea finalei Cupei Ucrainei, câştigată de Şahtior, 2-0, cu Zorya", a declarat pentru Digi Sport Arcadie Zaporojanu, managerul care îi reprezintă interesele antrenorului român pe zona estică a Europei.
sursa : http://www.digisport.ro/
Mai multe aflati de aici : 

Adrian Mutu se retrage. A confirmat-o prin intermediul unei scrisori trimise ediţiei din Florenţa a cotidianului Corriere dello Sport.

Cariera de fotbalist a lui Adrian Mutu a ajuns la final. 
Jucătorul care împarte cu Gică Hagi recordul de goluri marcate pentru România, 35, scrie că a venit momentul să agaţe ghetele-n cui şi mulţumeşte oraşului toscan, clubului Fiorentina, la care a petrecut cea mai bună perioadă a carierei, şi echipei naţionale.
"După mulţi ani petrecuţi pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos şi vreau să-i asigur de imensa mea recunoştinţă pe toţi cei care m-au ajutat în viaţă şi în meseria pe care am avut-o.
Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeş la Dinamo şi până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune şi, în sfârşit, Târgu Mureş.
În mod special, însă, vreau să mulţumesc Fiorentinei şi, în primul rând, evident, naţionalei mele, cea a României, unde sunt încă cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri. Datorită lor am avut un loc în paradisul fotbaliştilor şi nu voi uita nici măcar un minut din multele meciuri jucate", a scris Mutu.
Deşi palmaresul său nu este pe măsura talentului pe care l-a avut, "Briliantul" susţine că nu are regrete şi că dragostea pe care a primit-o din partea fanilor îi este suficientă.
"Am câştigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are preţ. pentru un moment, vreau să las deoparte erorile pe care le-am comis şi pentru care am plătit. Acum e loc doar pentru o fericire imensă, după o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulţumesc.
Mulţumesc României: nu voi uita emoţiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor.
Mulţumesc Dinamo Bucureşti, echipă alături de care, la 18 ani, am câştigat Cupa şi campionatul. Mulţumesc Parmei, alături de care am obţinut un loc 5 în clasament, la puţine puncte de locul 4, şi ne-am calificat în Cupa UEFA.
Florenţei şi Fiorentinei, în schimb, o ploaie de mulţumiri. Acel loc 5 obţinut în sciuda unei penalizări de 15 puncte rămâne un mic miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor fanilor viola, vreau să le ofer două momente pe care le voi purta mereu cu mine: golul cu Slavia Praga, care a deschis porţile primei participări în Liga Campionilor în era Della Vale, şi doppietta reuşită în Olanda, împotriva lui PSV.
Mulţumesc din suflet tuturor pentru că aţi contribuit la transformarea în realitate a visului unui copil, care, azi, după 522 de partide cu echipele de club şi 77 de prezenţe pentru România, a decis să-şi adune toate amintirile, conştient că emoţiile vor rămâne pentru totdeauna", a încheiat Mutu.
În vârstă de 37 de ani, fostul jucător de la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul şi Pune City a revenit în această iarnă în Liga 1, la ASA Tg. Mureş, în speranţa că va prinde un loc în lotul pentru Euro. Mutu nu a bifat, însă, decât patru prezenţe, fără a marca vreun gol, iar acum a decis să pună capăt carierei.
Desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al României, Adrian Mutu a fost campion în Liga 1 cu Dinamo, în sezonul 1999/2000, şi a cucerit de două ori titlul în Serie A, alături de Juventus, însă acestea au fost revocate, în urma scandalului Calciopoli. Cu echipa naţională, la care a evoluat de 77 de ori, a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 2000 şi 2008.
Este singurul fotbalist român care a depăşit cota 100 de goluri marcate în Serie A TIM - 103. Mutu este pe locul 72 all-time, la egalitate cu germanul Oliver Bierhoff, Fabrizio Miccoli şi cu brazilianul Sergio Clerici. 
sursa : http://www.digisport.ro/
foto : http://www.fanatik.ro/

marți, 24 mai 2016

ASU Poli Timișoara sărbătorește promovarea în Liga 2 !

Va fi sărbătoare marți seara în Timișoara, deși ACS Poli este aproape retrogradată în eșalonul secund. Echipa susținută de cea mai mare parte a suporterilor, ASU Polia promovat matematic în a doua divizie, iar cele două echipe se pot întâlni în sezonul viitor.
Marți seara, de la ora 19:00, se anunță spectacol pe Dan Păltinișanu, în ultimul meci de pe teren propriu al lui ASU Poli, care va mai juca la Cisnădie, în ultima etapă a campionatului. La meciul cuNuova Mama Mia Becicherecu Mic sunt așteptați în jur de 15.000 de spectatori, un veritabil record de audiență pentru gruparea care pornea la drum din liga a 5-a. Atmosfera se anunță una superbă, mai ales la peluză, iar imagini și video veți putea urmări pe digisport.ro, respectiv m.digisport.ro.
"Prețul unui bilet este de 5 lei, la peluză. Biletele pentru Tribuna I vor costa 7 lei și se vor putea achiziționa mâine (n.n. marți), de la stadion. Recomandăm tuturor suporterilor să își achiziționeze bilete din timp pentru a evita supraaglomerarea caselor. Vă mulțumim", scrie pagina de facebook a clubului.
Pe 18 august 2012, ASU Poli își începea aventura în fotbalul românesc cu un meci împotriva celor de la Atletico Liebling, scor 8-0.
sursa :http://www.digisport.ro/
foto : Sebastian Tataru

Ionuț Popa este noul antrenor principal al echipei ACS POLI TIMISOARA

Ionut Popa a semnat un contract valabil până la finalul actualului sezon, cu drept de prelungire pentru următoarea ediție de campionat. Prezentarea în fața mass-media va avea loc azi, 24 mai 2016.
sursa : http://www.acspoli.ro/

Grigoras a fost demis de la Poli .

IOAN ANDONE, antrenor principal al FC Dinamo București

Noul antrenor principal al echipei din Ștefan cel Mare este Ioan Andone, a anunțat acționarul majoritar al FC Dinamo București, Ionuț Negoiță, într-o conferință de presă organizată astăzi la RIN Grand Hotel. 
Cel mai titrat tehnician în Liga 1 a câștigat eventul cu două echipe diferite, cu Dinamo (2004) și CFR Cluj (2008), intrând în istoria fotbalului românesc cu această performanță. 
sursa : http://www.fcdinamo.ro/

luni, 23 mai 2016

Liga 1 : ACS Poli Timișoara - FC Botoșani 1 - 4.

Spectacol trist pentru bănăţeni chiar pe teren propriu - Poli a pierdut iar şi e ca şi retrogradată. După 6-1 în tur, Botoşaniul s-a impus iar - Bordeianu a marcat primul.
Timişoara a egalat rapid prin Doman, dar egalitatea a durat numai un sfert de oră - Fulop şi Cabrera au făcut 3-1 în doar două minute. Petre Grigoraş s-a mai trezit cu o problemă încă dinaintea pauzei - Jenkins a luat roşu direct după un contact dur cu Vaşvari.
Cu un om în plus, Botoşaniul a continuat spectacolul cu două bare la aceeaşi fază. Scorul final l-a stabilit Ivanovici imediat după pauză - 4-1pentru Botoşani şi, în timp ce moldovenii au urcat pe 3 în play-out, fiind la două puncte de Europa, echipa lui Grigoraş e ca şi picata în liga a doua.
Etapa viitoare Botoşaniul joacă la Iaşi, iar Timişoara la Voluntari.
sursa : http://www.digisport.ro/

Barcelona a câștigat cu 2-0 finala Cupei Spaniei cu Sevilla, după prelungiri . Al doilea event consecutiv pentru echipa lui Luis Enrique!

Jordi Alba (97) și Neymar (120+2) au semnat golurile unui ultim act extrem de spectaculos pe Vicente Calderon. 
Barcelona a tremurat serios. După o primă ocazie a meciului, semnată de Suarez (8), andaluzii au avut antidotul pentru jocul echipei lui Luis Enrique și au amenințat prinCoke (17). A șutat și Daniel Alves pe lângă poarta lui Rico (30), înainte ca Barcelona să rămână în inferioritate numerică, pentru un fault comis de Mascherano în postura de ultim apărător, sancționat direct cu cartonașul roșu (36).
Ter Stegen a scos în corner un șut din lovitură liberă trimis de Banega (38), dar repriza s-a încheiat cu o ocazie a campioanei Spaniei, pentru care Pique a trimis cu capul alături de poartă.
În partea secundă, Sevilla și-a trecut în cont și o bară, la un nou șut al lui Banega, deviat ușor de Pique (50), apoi a venit accidentarea lui Suarez, care a trebuit să fie înlocuit (57). Apărarea Barcelonei a respins atac după atac, iar andaluzii au mai amenințat prinKrychowyak (65). Sevilla a cerut și un penalty, la o cădere a lui Iborra în careu, în urma unei intervenții a lui Daniel Alves (84). În minutele suplimentare, înainte să se intre în reprizele de prelungiri, s-a restabilit egalitatea numerică pe teren, în urma eliminării lui Banega, după un fault la Neymar, tot din postura de ultim apărător (90+2).
Barcelona a dat prima lovitură în al 7-lea minut al primei reprize de prelungiri, prinJordi Alba, care a finalizat ideal o pasă lungă trimisă de Messi, care nu mai oferise niciodată în carieră un assist într-o finală deCupa Spaniei. Tot formația blaugrana a rămas în atac, iar Pique a trimis o nouă lovitură de cap alături de poartă (104), înainte ca Rico să aibă o dublă intervenție salvatoare, la șutul de la distanță al luiDaniel Alves și la reluarea din apropiere a luiBusquets.
În a doua repriză suplimentară, Neymar a reluat cu capul o centrare a lui Iniesta, de pe stânga, blocată de goalkeeper-ul câștigătoarei Europa League (118). Carrico a fost al doilea eliminat al Sevillei (120+1), înainte ca Neymar să închidă tabela la 2-0, din pasa genială a aceluiași Messi (120+2).
Aceasta e a 28-a Copa del Rey câștigată deBarcelona (record în Spania, cu 5 mai multe decât Bilbao) și al 7-lea trofeu în cele două sezoane petrecute sub comanda antrenorului Luis Enrique.
sursa : http://www.digisport.ro/

Liga 2 , 21 mai 2016 : Unirea Tărlungeni – Metalul Reșița 6 -1

Pentru Metalul  a  marcat  Alexandru Maria , in min.82.

duminică, 22 mai 2016

Juventus a câștigat finala Cupei Italiei cu 1-0 în fața lui AC Milan și a devenit prima echipă italiană care a reușit eventul de două ori la rând.

Unuicul  gol a fost marcat de Alvaro Morata în prelungiri .
Aceasta este a 11-a Cupă a Italiei câștigată de echipa torineză, un recoprd absolut al competiției. A fost a 3-a cucerită într-o finală cu Milan, după cele din 1942 și 1990. Rossonerii s-au impus într-o finală de Cupă disputată în fața lui Juventus o singură dată, în 1973.
Milanezii, calificați după 13 ani într-o finală de Cupa Italiei, nu au reușit să profite de multitudinea de ocazii și de jocul mai bun prestat în prima repriză și au ratat și ultima ocazie de a obține o participare în cupele europene în sezonul viitor. În campionat s-au clasat pe locul 7, iar de pe locul 6 va merge în Europa League Sassuolo, care a profitat de victoria luiJuventus.
Campionii Italiei din ultimele 5 sezoane au suferit, însă, în finala de peStadio Olimpico. Milan a ratat cele mai mari ocazii în prima repriză.Bonaventura nu a fost inspirat în fața porții.
În partea secundă, Pogba a irosit cea mai mare ocazie. S-a intrat în prelungiri, acolo unde Alvaro Morata a marcat decisiv. Spaniolul, intrat în minutul 108, l-a executat pe Donnarumma peste numai două minute și a trimis trofeul la Torino, chiar dacă milanezii au avut ocazii și în ultimul minut.
sursa : http://www.digisport.ro/

INCA DOUA SCORURI ASTRONOMICE IN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN : NEGREA RESITA - AS ORAVITA 0 - 26 SI AS BERZASCA - MUNCITORUL RESITA 16 - 0 !

REZULATE COMPLETE ETAPA A 27-a , LIGA A IV- a CARAS-SEVERIN :
NEGREA - ORAVITA 0 - 26
BERZASCA - MUNCITORUL  16 - 0
LUPAC - BUCHIN 5 - 1
BOZOVICI - CSM SCOLAR 0 - 5
BOCSA - MARGA 3 - 0
MOLDOVA NOUA - CARANSEBES II 1 - 1
ANINA A STAT

sâmbătă, 21 mai 2016

"Tricolorii" se află într-un cantonament în Italia, unde vor disputa două jocuri amicale, cu Republica Democrată Congo şi Ucraina.

Partida cu Ucraina, care va avea loc pe 29 mai, la Torino, este cel mai important test al echipei luiAnghel Iordănescu, înaintea turneului final din Franţa. Naţionala pregătită de Myskhaylo Fomenko s-a calificat la rândul său la Euro, după ce a câştigat barajul cu Slovenia (2-0 şi 1-1).
La competiţia care va debuta pe 10 iunie, cu meciul Franţa - România, Ucraina face parte din grupa C, alături de actuala campioană mondială, Germania, fosta adversară din preliminarii a "tricolorilor", Irlanda de Nord, şi viitoarea rivală a românilor în calificările pentru Cupa Mondială din 2018, Polonia.
După amicalul cu Ucraina, "tricolorii" vor reveni în ţară, unde vor juca un ultim meci de pregătire, cu Georgia, pe 3 iunie, pe Arena Naţională, înainte de plecarea spre Franţa.
România - Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.
LOTUL LĂRGIT AL ROMÂNIEI PENTRU EURO 2016
Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)
Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Alin Toșca (FC Steaua București)
Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)
Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu)
sursa : http://www.digisport.ro/

vineri, 20 mai 2016

Sâmbătă, pe 21 mai, Lucescu va sta pentru ultima dată pe banca tehnică a lui Şahtior Doneţk.

Se va întâmpla în finala Cupei Ucrainei, în care "minerii" se vor lupta pentru trofeu cu Zoria Lugansk. Un succes ar însemna al 22-lea trofeu pentru antrenorul român în Ucraina, Lucescu trecându-şi în cont opt titluri de campion, cinci Cupe, şapte Supercupe şi o Cupa UEFA.
Drumurile lui Mircea Lucescu şi Şahtior Doneţk se vor despărţi în această vară, iar antrenamentul de joi a avut o importanţă aparte, atât pentru antrenorul român, cât şi pentru jucători.Tehnicianul de 60 a chemat toată echipa la mijlocul terenului, a strâns mâna fiecărui jucător în parte şi le-a mulţumit fotbaliştilor pentru clipele frumoase trăite împreună.
sursa : http://www.prosport.ro

joi, 19 mai 2016

IERI , IN LIGA 2 , SERIA 2 : METALUL REŞIŢA - UNIVERSITATEA CLUJ 1 - 2

A marcat pentru Resita : Jamali  in min.66
Metalul: Knezevic - Jamali, I. Vlad, Julei, Chira, Vitorovic (cpt.), Pitulice, Anghel, El Abdouni, Al. Maria, I. Crăciun
Rezerve: Zimmermann - Bona, M. Ivan, Buzdugan, Al. Costea, Makinde, Kis
Antrenor: Carol Gurgu

Europa League : Sevilla castiga trofeul a treia oara la rand. Liverpool - Sevilla 1 - 3 !

Liverpool - Sevilla 1-3 (Sturridge 35 / Gameiro 46, Coke 64, 70)
Sevilla a confirmat că este specialista Europa League. Andaluzii au revenit după ce au fost conduşi la pauză şi s-au impus cu 3-1 în finala cu Liverpool. Echipa lui Unai Emery a intrat, astfel, în istorie, devenind prima care cucereşte trofeul în trei ediţii consecutive.
Pe St. Jakob-Park din Basel, englezii au avut prima ocazie, prin Sturridge, dar Carrico a respins acrobatic din faţa porţii. Imediat, Liverpool a cerut penalty, după ce mingea a lovit, în careu, braţul aceluiaşi jucător.
În cele din urmă, "cormoranii" au deschis scorul în minutul 35, când Sturridge a înscris cu o execuţie superbă, şut cu exteriorul la colţul lung, după o pasă primită de la Coutinho.
Până la pauză, elevii lui Jurgen Klopp au mai înscris o dată, prin Lovren, dar reuşita croatului a fost corect anulată, pentru un offside la Sturridge.
Partea a doua a început abrupt. Sevilla a egalat după doar 17 secunde, prin Gameiro, care a trimis în poartă din apropiere centrarea lui Mariano. A fost al optulea gol stagional în Europa League pentru atacantul francez, care a punctat de două ori şi în Liga Campionilor.
Francezul a ratat apoi incredibil de doup ori, de fiecare dată în situaţie de singur cu portarul. Totuşii, spaniolii au preluat conducerea, după reuşita frumoasă a lui Coke, care a finalizat de la marginea careului o acţiune colectivă, în minutul 64.
Tot căpitanul Sevillei a devenit eroul serii, după ce a mărit avantajul andaluzilor, peste şase minute, la capătul unei faze confuze, la care tuşierul semnalizase eronat offside. Centralul a observat, însă, că jucătorul andaluzilor primise mingea de la adversar şi a lăsat foarte bine jocul să continue.
În ciuda schimbărilor ofensive făcute de Klopp pe final, englezii nu au reuşit să pună în pericol poarta lui Soria, iar spaniolii s-au impus cu 3-1.
În urma succesului de la Basel, Sevilla, prima echipă de la Bayern Munchen, în 1976, care câştigă un trofeu european în trei ediţii consecutive, are asigurată prezenţa în grupele UEFA Champions League, în sezonul viitor. 
Sursa : http://www.digisport.ro/

miercuri, 18 mai 2016

AZI , 18 MAI 2016 , DE LA 21.45 , ARE LOC FINALA EUROPA LEAGUE INTRE LIVERPOOL SI SEVILLA

MECIUL SE DISPUTA LA BASEL SI VA FI TRANSMIS DE PROTV.
ECHIPELE DE INCEPUT :
Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovern, Toure, Moreno - Milner, Can - Lallana, Firmino, Coutinho - Sturrdige
Rezerve: Ward, Skrtel, Lucas Leiva, Origi, Henderson, Benteke, Allen
Sevilla: Soria - Mariano, Rami, Carrico, Escudero Palomo - Krychowiak, N'Zonzi - Coke, Banega, Vitolo - Gameiro
Rezerve: Rico, Pareja, Llorente, Konoplyanka, Kolodziejczak, Iborra, Cristoforo
SURSA : http://www.gsp.ro/

CFR CLUJ A CASTIGAT FINALA CUPEI ROMANIEI ! Dinamo - CFR Cluj 2-2 / 6-7 dupa executarea loviturilor de departajare.

CFR Cluj este noua detinatoare a Cupei Romaniei dupa ce a invis la penaltyuri Dinamo, scor 7-6. Dupa cele 90 de minute regulamentare scorul a fost 2-2. 
Dinamo a inceput mai bine partida si a controlat prima repriza, intrand la pauza cu un avantaj de doua goluri.
La reluare, CFR a redus repede din diferenta si a reusit egalarea in ultimul minut de joc. La loviturile de departajare, singurara ratare a facut diferenta. Penaltyul executat de Dorin Rotariu a fost aparat de Marc.
sursa : www.hotnews.ro
foto : http://huff.ro/

DESPRE ETAPA 26 DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN , IN SAPTAMANALUL ,, FOTBAL VEST '' NR. 1219 / 17 MAI 2016 :


DESPRE REZULTATUL ASTRONOMIC DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN ( LUPAC - NEGREA 35 - 0 ), PE PRIMA PAGINA A SAPTAMANALULUI ,,FOTBAL VEST'' ,LA RUBRICA ,,VOCEA PORUMBELULUI '' :



marți, 17 mai 2016

Azi ,marti, 17 mai 2016 , de la ora 21:30 , are loc finala ,, Cupei Romaniei '' : Dinamo - CFR Cluj

Meciul va fi transmis de ProTV .

LIGA 1 : Petrolul - ACS Poli Timișoara 3-2.

Petrolul a câştigat cu 3 la 2 meciul cu Poli Timişoara şi păstrează şanse la salvarea de la retrogradare. Ploieştenii sunt la patru puncte de locul de baraj, cu trei etape rămase.
Petrolul continuă să spere la salvarea de la retrogradare, după 3-2 cu Poli Timişoara, pe Ilie Oană. Astafei a ratat deschiderea scorului în minutul 2, iar Goga a trecut şi el pe lângă gol, cu un şut din afara careului.
În minutul 14, Zoubir a fost tras în careu de Abel Suarez, iar Astafei a transformat fără emoţii lovitura de la 11 metri. Până la pauză, Petrolul şi-a majorat avantajul. Smaranda a provocat un nou penalty, după faultul la Astafei, iar Zoubir a dus scorul la 2-0. La reluare, portarul oaspeţilor a blocat şutul lui Zoubir, iar timişorenii au revenit în joc după reuşita lui Alex Nimely, din centrarea lui Goga. Pacara ratat apoi o ocazie importantă pentru gazde, pe contraatac.
Totuşi, elveţianul de 25 de ani a refăcut diferenţa de două goluri. Nu a fost însă ultima reuşită a partidei. Ross Jenkins a marcat după un nou corner executat de Goga, iar Petrolul - Poli Timişoara s-a încheiat 3-2.
sursa  : http://www.digisport.ro/
foto : www.sport.ro