vineri, 29 aprilie 2016

2016


REZULTATE EUROPA LEAGUE , MANSA TUR , SEMIFINALE :

VILLARREAL - LIVERPOOL 1 - 0
A marcat Adrian Lopez  min.92

SAHTIOR - SEVILLA  2 - 2

Au marcat : Marlos ( min.23) , Stepanenko ( MIN.36 ) pentru Sahtior , respectiv  Vitolo ( min.7) , Gameiro ( min.82 din penalty ) pentru Sevilla

joi, 28 aprilie 2016

IN URMA CONTESTATIEI , MINERUL ANINA CASTIGA LA ,, MASA VERDE '' MECIUL DIN ,, CUPA ROMANIEI '' CU VULTURII OBREJA

Comisia de disciplina a AJF CS a hotarat :

Admite contestatia formulata de AS Minerul Anina , si sanctioneaza echipa AS Vulturii Obreja cu forfait , respectiv pierderea meciului cu 3 - 0 , partida AS Vulturii Obreja - AS Minerul Anina , precum si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 400 lei .

In a doua semifinala a Champions League , mansa tur : Atletico - Bayern 1 - 0

Atletico a făcut un prim pas spre finala UEFA Champions League de la Milano, după ce Saul a marcat unicul gol al turului cu Bayern Munchen (1-0).
Astfel, Bayern Munchen riscă eliminarea din semifinalele UEFA Champions League, pentru al doilea an la rând, după eşecul de pe Vicente Calderon. Internaţionalul de tineret, Saul Niguez, a luat o acţiune pe cont propriu în minutul 11 şi l-a învins pe Neuer cu un șut la colțul lung, după o fază care a amintit de reușitele legendarului Maradona.
La faza imediat următoare, Oblak a fost salvat de Gimenez la ocazia lui Vidal. Bayern a forţat, în continuare, egalarea, dar "bomba" lui Alaba a zguduit transversala.
Finalistă în 2014, Atletico a avut şi ea o minge trimisă în bară, de Fernando Torres. Partida s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru echipa lui Simeone şi totul se va decide în returul de la Munchen, de marţi, transmis de PRO TV, de la ora 21:45.
sursa : http://www.digisport.ro/

miercuri, 27 aprilie 2016

DESPRE ETAPA 23 DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN ,EDITIA 2015 - 2016 , IN SAPTAMANALUL ,, FOTBAL VEST '' NR. 1216 / 26 APRILIE 2016 :


In prima semifinala a Champions League , mansa tur : Manchester City - Real Madrid 0 - 0

Manchester City - Real, prima semifinală a Champions League ediţia 2015-2016, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Disputa a fost una modestă, jucătorii celor două echipe trimiţând de doar 5 ori balonul pe poarta echipei adverse.
Returul se joacă miercurea viitoare, 4 mai, pe Bernabeu, iar calificarea va depinde în mare măsură de prezenţa lui Ronaldo, care aseara nu a fost prezent nici pe banca de rezerve.
Azi, de la 21:45,  se va disputa a doua semifinală, una care se anunţa extrem de tacticizată: Atletico Madrid - Bayern.
sursa : www.digisport.ro

marți, 26 aprilie 2016

Ionel Ganea, demis de la FC Voluntari !

Ionel Ganea a fost dat afară de la FC Voluntari, după meciul pierdut pe teren propriu, scor 0-2, în faţa lui CS U Craiova.
De destinele echipei în acest final de sezon se vor ocupa Dinu Todoran şi Yuksel Yesilova.
Dumitru Dragomir, preşedintele echipei, s-a declarat tot mai nemulţumit de modul în care arată echipa, iar în ultimele etape a dat mai multe semnale că postul lui Ganea este în pericol.
Imediat după finalul meciului cu CS U, fostul şef al Ligii i-a comunicat decizia lui Ganea, convins că doar un şoc la echipă va duce la îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare.
Voluntariul a suferit trei eşecuri la rând în Liga 1, iar formaţia a coborât pe locul 6 în play-off, la doar trei puncte distanţă de primul loc care duce la retrogradarea directă în eşalonul secund (ocupat de ACS Poli).
Ionel Ganea a venit la Voluntari în iarnă, de la liderul Seriei 1 din Liga a 2-a, Dunărea Călăraşi. Deşi Dragomir a crezut iniţial în el, considerându-l o mână de fier, oficialul s-a delimitat rapid de fostul mare internaţional, jocul echipei nefiind cel dorit. La răcirea relaţiei între conducere şi antrenor a dus şi firea colerică a acestuia din urmă, episodul în care i-a vorbit urât unei jurnaliste contribuind la această ruptură.
Interesant e faptul că tehnicianul nu anticipa sub nicio formă decizia conducerii, el declarându-se optimist în privinţa salvării de la retrogradare.
sursa : www.digisport.ro

FAPT INEDIT IN ITALIA ! PENTRU PRIMA DATA INTR-UN MECI DIN SERIE A ( INTER - UDINESE ) , IN PRIMUL ,, 11 '' NU A EXISTAT NICI UN JUCATOR DIN TARA GAZDA , ITALIA.

IATA ECHIPELE :
Inter: Handanovici (Slovenia) - Nagatomo (Japonia), Miranda (Brazilia), Murillo (Columbia), Juan Jesus (Brazilia) - Brozovici (Croația), Felipe Melo (Brazilia) - Kondogbia (Franța), Biabiany (Franța), Icardi (Argentina) - Jovetic (Muntenegru)
Udinese: Karnezis (Grecia) - Wague (Franța, Mali), Danilo (Brazilia) - Felipe (Brazilia), Widmer (Elveția), Badu (Ghana), Kuzmanovici (Serbia), Bruno Fernandes (Portugalia), Edenilson (Brazilia) -Zapata 
În echipele de start aliniate de Roberto Mancini și Luigi de Canio nu s-a regăsit niciun jucător de origine italiană, fiind pentru prima oară când se întâmplă acest lucru la un meci din Serie A.
Dintre cei 22 de jucători aflați pe teren la începutul meciului, au fost şase brazilieni, patru francezi, doi columbieni, un sloven, un japonez, un muntenegrean, un croat, un elveţian, un portughez, un argentinian, un grec, un sârb şi un jucător ghanez.
În repriza a doua au intrat pe teren trei jucători  de origine italiană. La Inter, Eder și D'Ambrosio i-au înlocuit pe Icardi și Biabiany, în timp ce la Udinese a intrat Pasquale în locul lui Edenilson.
Inter s-a impus în fața lui Udinese cu scorul de 3-1. Rezerva Eder a înscris, iar Jovetici a marcat o "dublă" pentru milanezi, în timp ce pentru Udinese a punctat fostul atacant al Stelei, francezul Thereau.
SURSA : WWW.GSP.RO

LIGA 1 : ASTRA LA UN SINGUR PUNCT DE A DEVENII CAMPIOANA ROMANIEI ,DUPA VICTORIA DE LA TG. MURES ! ASA TG. MURES- ASTRA 1 - 4

Astra mai are nevoie de un punct pentru a fi matematic campioană, după victoria de la Tîrgu Mureş. Giurgiuvenii au avut prima ocazie, în minutul 5, dar Alibec a trimis mult peste poartă, singur cu Stăncioiu.
Replica a venit de la Pîrvulescu, care a şutat pe lângă. În minutul 29, Astra nu a mai greşit. Plecat de la limita offside-ului, Alibec a pătruns în careu şi a căzut după un duel cu Ivan Gonzales. Ca şi în meciul cu Steaua, Găman a transformat.
Oaspeţii au început bine şi actul secund. Excelent găsit de Alibec, Teixeira i-a luat faţa lui Balaur şi l-a învins pe Stăncioiu. În minutul 74, gazdele au rămas în 10. Gabi Matei a fost eliminat pentru cumul de galbene, iar Alibeca majorat scorul, din pasa lui Daniel Niculae.
Gorobsov a reuşit golul meciului, cu o super execuţie, dar scorul final, 4-1pentru Astra, a fost stabilit de Florea, pe contraatac.
sursa : www.digisport.ro

REZULTATE LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN ,ETAPA 23 :

BOCSA - MEHADIA 2 - 1
BOZOVICI - LUPAC 1 - 2
BERZASCA - BUCHIN 3 - 1
ORAVITA - CSM SCOLAR 0 - 4
MOLDOVA NOUA - MARGA 3 - 0
CARANSEBES II - MUNCITORUL (amanata la cererea oaspetilor)
ANINA - ZAVOI ( oaspetii au avut probleme cu mijlocul de transport )

NEGREA A STAT

luni, 25 aprilie 2016

LIGA 2 : METALUL RESITA LA PRIMUL GOL MARCAT IN 2016 : METALUL RESITA - UNIREA TARLUNGENI 1 - 1

Metalul ReșițaZimmermann – I. Vlad, Pitulice, Chira, Makinde – Jamali, Buzdugan, Vitorovic, Julei – C. Anghel (min. 90+1, Crăciun), Maria (min. 70, Kis). 
Rezerve neutilizate: Knezevic, Ad. Costea, Miloş, Holovcici, Botezatu.
Antrenor: Carol Gurgu
A marcat pentru Metalul  : Pitulice

LIGA 1 : POLI TIMISOARA - CONCORDIA CHIAJNA 1 - 3

sâmbătă, 23 aprilie 2016

LIGA 1 : PETROLUL - BOTOSANI 0 - 4

Petrolul: Cobrea - David, Miselaricu, Benga, Beta - Gavrila, Ziani, Bucsa, Astafei - Zoubir, Paolucci
Rezerve: Popescu, Markos, Pacar, Guerriero, Alecsandru, Mares, Petre
Botosani: Plesca - Dimitrov, Ngadeu, Miron, Musat - Cucu, Bordeianu - Ivanovici, Cabrera, Fulop - Matulevicius
Rezerve: Iliev, Casado, ichim, Patache, Carralero, Hadnaghy, Bujor
Petrolul a suferit o nouă înfrângere, 0-4 cu FC Botoșani pe teren propriu și i se împuținează tot mai tare șansele de a rămâne în Liga 1 și în sezonul viitor. Ploieștenii rămân pe ultimul loc în play-out, cu 12 puncte.
Golurile botoșănenilor au fost marcate de Cabrera (25, 48), Fulop (38) șiIvanovici (39).
Învinşi cu 0-6 de CFR etapa trecută, botoșănenii şi-au reparat golaverajul la Ploieşti. În speranţa că mai pot evita retrogradarea, "lupii galbeni" au încercat să deschidă scorul la ocazia lui Paolucci. Golurile au venit însă la poarta lui Cobrea. Mai întâi, Cabrera l-a executat cu un şut în forţă, de la distanţă. Apoi, Fulop a sărit mai bine ca David pentru 2-0. La faza imediat următoare, Petre Ivanovici i-a furat mingea lui Benga şi a rezolvat victoria Botoşaniului încă din prima repriză.
Cabrera a risipit orice emoţie imediat după pauză - argentinianul crescut de Boca Juniors a reuşit dubla şi a semnat victoria Botoşaniului, 4-0 în deplasare la Petrolul.
În etapa viitoare, Botoşaniul joacă acasă cu Voluntari, în timp ce Petrolul merge la Iaşi.
SURSA : WWW.DIGISPORT.RO
FOTO: http://sptfm.ro/

vineri, 22 aprilie 2016

”Tricolor11” Timișoara a câştigat turneul internaţional de la Timişoara

Echipa Centrului de Excelență "Tricolor11" Timișoara și-a adjudecat finala turneului internațional organizat chiar în orașul de pe Bega, după o partidă strânsă cu selecționata orașului Osijek, din Croația. A fost 1-1 după cele 60 de minute ale timpului regulamentar, pentru ca la loviturile de departajare Manolache și compania să se impună cu scorul general de 6-4.
Prima repriză a finalei mari a fost foarte strânsă, specifică unui joc decisiv. Croații au avut prima ocazie importantă pe terenul ”Știința” în minutul 28, la o fază în care portarul Dobre a reținut cu dificultate puternica lovitură de cap a lui Stupar. În startul părții secunde, croatul Bosak a văzut al doilea cartonaș galben, dar deoarece competiția nu are caracter oficial s-a permis înlocuirea jucătorului eliminat.

S-au impus la loviturile de departajare

După o nouă șansă bună de gol pentru el, Antonio Stupar a deschis scorul în minutul 39, atacantul croat reluând din apropierea porții în urma unui corner. Replica ”Tricolor11” Timișoara a fost instantanee, pentru că, la următoarea fază, Manolache a reluat cu capul tot în urma unei lovituri de colț. La 1-1, echipa în galben a atacat mai mult și cu un sfert de oră înainte de final Șimăndan putea aduce victoria.
S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde elevii lui Adrian Văsâi au avut mai multă stăpânire de sine. În a treia serie, croatul Fruki a trimis în bară, în timp ce echipa ”Tricolor11” a fructificat fiecare execuție, cea a fundașului Raul Popa stabilind scorul penalty-urilor la 5-3.
”A fost un turneu reușit, au fost trei meciuri foarte bune pentru noi. Primul meci cu Steaua Roșie a fost chiar cel mai bun meci al nostru. Ne-am testat potențialul la momentul actual și la final pot să concluzionez că suntem pe un drum foarte bun. Echipa națională U16 are un turneu foarte greu de calificare cu Anglia, Austria și Azerbaidjan și sper ca la acest turneu jucătorii noștri să facă parte din echipa națională și să se califice la Turul de Elită”, a declarat Adrian Văsâi, tehnicianul ”Tricolor11” Timișoara.
"TRICOLOR11" TIMIŞOARA - SELECŢIONATA OSIJEK 6-4 (0-0, 1-1) Manolache 40 / Stupar 39
Filmul loviturilor de departajare: 1-0 Manolache (Tricolor11 Timișoara), 1-1 Brekalo (Osijek), 2-1 Casian, 2-2 Brezinsak, 3-2 Onișa, 3-2 Fruki ratare, 4-2 Șimăndan, 4-3 Hanuliak, 5-3 R. Popa.
”Tricolor11” Timișoara: Dobre - Jurj, Țiereanu (cpt.), Giosu, R. Popa - Lazăr, Manolache, Casian - Trip, Onișa, Chera. Au mai intrat: Șimăndan, Bodea, Deta și Bodea.
Selecționata Osijek: 
Dubrovic - Brezinsak, Vidanec, Barisic (cpt.), Pedic - Bosak - Benic, Fruki, Hanuliak, Vladic - Stupar. Au mai intrat: Tiborcz, Cvetkovic, Feher și Brekalo.

Dinamo - CFR Cluj, finala Cupei României din 10 mai

CFR - ASA 2 - 0 , IN RETURUL CELEI DE-A DOUA SEMIFINALE A ,, CUPEI ROMANIEI ''

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui ASA Tg. Mureş, după 0-0 în tur, şi se va bate cu Dinamo pentru trofeu, pe 10 mai. Dubla lui Cristi Bud a decis învingătoarea partidei din Gruia.
Clujenii, de trei ori câştigători ai Cupei României, în 2008, 2009 şi 2010, revin în ultimul act după 3 ani. În 2013, CFR era învinsă cu 1-0 de Petrolul.
După 0-0 la Tg. Mureş, manşa a doua a semifinalei dintre CFR şi ASA a început cum nu se poate mai bine pentru gazde. În minutul 17, Cristi Bud a deschis scorul, după o greşeală a lui Muth, care nu a putut îndepărta mingea din preajma porţii lui Stăncioiu, după ce goalkeeperul oaspeţilor reuşise să respingă iniţial lovitura de cap a atacantului clujean.
Gabi Mureşan şi Jazvic au avut ocazii bune de a egala, dar nu au reuşit să înscrie împotriva fostei echipe, în timp ce, la cealaltă poartă, Juan Carlos ar fi putut închide meciul, dar Stăncioiu a respins cu piciorul.
În cele din urmă, s-a făcut 2-0, tot după o eroare a lui Muth. În minutul 70, fundaşul oaspeţilor i-a pasat direct lui Bud, care a făcut dubla cu un şut de la marginea careului, care a muşcat şi bara înainte a intra în plasă.
N'Doye a ratat ultima şansă de a o readuce pe ASA în joc, iar oaspeţii au terminat partida în 10 oameni, după ce Voiculeţ a fost eliminat în minutul 89, pentru cumul de cartonaşe.

joi, 21 aprilie 2016

AZI , DE LA 20.30 , ARE LOC CEALALTA SEMIFINALA A ,,CUPEI ROMANIEI '' : CFR CLUJ - ASA TG. MURES

DINAMO SE CALIFICA IN FINALA ,, CUPEI ROMANIEI '' DUPA 2 - 2 CU STEAUA

In tur scorul a fost 0 - 0.
Steaua Bucureşti: Cojocaru - Enache, Tamaş, Varela, Momcilovic - Kharja, Bourceanu - Chipciu, Stanciu (Popa 52), Hamroun (65 Tade) - Marica (46 L. Filip). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas - Hanca (71 Essombe), Marc, Puljic, St. Filip (12 Corbu) - Ekeng, Mevlja - Rotariu, Palic, Lazăr (56 Romario) - Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic
Enache a deschis scorul în minutul 17 pentru Steaua, care a intrat la pauză cu avantaj, dar și în inferioritate numerică, după eliminarea directă a lui Alexandru Bourceanu, pentru o intrare dură asupra lui Gnohere.
După încheierea primei reprize, a fost trimis în tribună și antrenorul Laurențiu Reghecampf, care a protestat față de decizia arbitrului de a-i arăta lui Bourceanu direct cartonașul roșu.
Ekeng a egalat prima dată pentru Dinamo în minutul 51, cu un șut de zile mari, din afara careului, prin care a catapultat mingea în plasa porții lui Cojocaru, care a rămas fără reacție. Imediat, Steaua l-a introdus pe teren pe Adi Popa, care la prima atingere de balon a avut o acțiune extraordinară. Șutul său a fost respins în față de portarul Cerniauaskas, iar Chipciu a marcat din apropiere (52).
Golul calificării dinamoviste a venit după o fază confuză, în care alb-roșiii au lovit și bara, iar Cojocaru a respins șutul lui Gnohere. Balonul a ajuns la Ante Puljic, care nu a avut de făcut decât să o împingă în poartă.
SURSA : http://www.digi24.ro/

Rezultate Cupa Romaniei - faza judeteana Caras-Severin , Turul IV, sezon 2015 - 2016 :

RAMNA - MAURENI 3 - 1 ( S-A DISPUTAT IN 17 APRILIE )
BUCHIN - LUPAC 1 - 3
TEREGOVA - BERZASCA 3 - 2
OBREJA - ANINA 2 - 0

miercuri, 20 aprilie 2016

AZI , DE LA ORA 15 , IN ,,CUPA ROMANIEI'' ( TURUL IV ) FAZA JUDETEANA CARAS-SEVERIN , SE DISPUTA PARTIDELE :

RAMNA - MAURENI 3 - 1 ( S-A DISPUTAT IN 17 APRILIE )
BUCHIN - LUPAC
TEREGOVA - BERZASCA
OBREJA - ANINA

Azi ,20 aprilie 2016 , de la 21.30 STEAUA - DINAMO , LA PRO TV , meci in ,, CUPA ROMANIEI '' !

UEFA a decis sa foloseasca sistemul Hawk Eye la meciurile Campionatului European din Franta



UEFA a decis sa foloseasca celebrul sistem din tenis, Hawk Eye, pentru a depasit sau nu linia portii la meciurile de la Campionatul European din Franta, anunta Reuters.

Sistemul de monitorizare urmeaza sa fie instalat pe cele 10 stadioane care vor gazdui meciuri la turneul final. Aceasta tehnologie, de productie britanica, este utilizata in tenis si cricket, fiind folosita si la Cupa Mondiala de fotbal editia 2014 din Brazilia, scrie Mediafax.

La inceputul acestui an, UEFA a anuntat ca tehnologia pentru linia portii urmeaza sa fie utilizata atat la competitia din Franta, cat si la finele actualelor editii Champions League si Europa League, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel.

Tehnologia Hawk-Eye utilizeaza sapte camere ultraperformante care urmaresc traiectoria mingii si indica arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibratie, daca poate valida golul. Centralul se va baza, insa, in continuare pe cei doi arbitri aditionali.
sursa : http://www.hotnews.ro/

DESPRE ETAPA 22 DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN , IN SAPTAMANALUL ,, FOTBAL VEST '' NR. 1215 ,DIN 19 APRILIE 2016 :


marți, 19 aprilie 2016

Cătălin Anghel va fi antrenorul în acte al Viitorului Constanta până la finalul acestui sezon,

Probabil dezamăgit de rezultatele sub așteptări din play-off, Gheorghe Hagi a renunțat la banca tehnică a Viitorului, iar antrenor principal va fi Cătălin Anghel. Decizia a fost luată chiar înaintea meciului cu Pandurii, de luni seara, iar Hagi nu mai apare pe foaia de joc, așa cum se întâmplase până acum.
Cătălin Anghel va fi antrenorul în acte al Viitorului până la finalul acestui sezon, unul în care constănțenii au șanse minime să mai prindă un loc pe podium, după ce nu au bifat nicio victorie în 6 etape din play-off.
"Nu știu cine rămâne din vară. Nu știu nici dacă eu mai rămân. De ce vorbim despre ce va fi din vară? O să vedeți ce se întâmplă la anul cu echipa. Ne gândim și la formația de atunci. O să facem o echipă bună, o să vedeți", a spus recent Hagi, astfel că decizia luată de luni de fostul mare fotbalist al naționalei României nu ar trebui să ne surprindă.
http://www.digisport.ro/

CSMS IASI - POLI TIMISOARA 0 - 0.

CSMS Iaşi a încheiat pe primul loc turul play-out-ului, după o remiză albă cu Poli Timişoara. Ieşenii au cerut penalty în minutul 25: Llullaku a fost împins în careu de Popescu, însă Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.
Bocşan a avut cea mai mare ocazie pentru Timişoara în minutul 42, care putea să deschidă scorul si la începutul reprizei secunde. Andrei Cristea a fost aproape de autogol în minutul 51.
Un sfert de oră mai târziu, oaspeţii au ratat o dublă-ocazie, prin Belu şi Cânu. Ieşenii au rămas în zece oameni în minutul 70, când Enescu a văzut roşu direct pentru o intrare dură la Hernandez.
Chiar şi aşa, gazdele au ratat două ocazii uriaşe în mai puţin de cinci minute (79, 83). S-a terminat 0-0, iar CSMS Iaşi a rămas neînvinsă în duelurile cu Poli Timişoara, echipă care n-a mai câştigat un meci în deplasare din aprilie 2014.
SURSA : DIGISPORT

Liga I, play-off: FC Viitorul - Pandurii Targu Jiu 0 - 2

Au marcat: Hora 52', Nistor 66'.
FC Viitorul: Buzbuchi - Benzar (Coman 46'), Hodorogea, Boli, C. Ganea - R. Marin, Filip, De Lucas - Chitu (Ciobanu 46'), I. Hagi (Rusu 61'), Fl. Tanase. Antrenor: Catalin Anghel  
Pandurii Targu Jiu: Stanca - Ungurusan, Vasco, Bunoza, Acsinte (Grecu 86') - Rauta (Pitian 71'), Ropotan - Antal (Nicoara 75'), Nistor, Radut - Hora. Antrenor: Edward Iordanescu

luni, 18 aprilie 2016

REZULTATE LIGA 4 CARAS-SEVERIN , ETAPA 22 :

BUCHIN - ANINA 9 - 1
ZAVOI - MOLDOVA NOUA 6 - 0
MARGA - ORAVITA 0 - 3 ( MARGA S-A RETRAS DIN CAMPIONAT)
CSM SCOLAR - CARANSEBES II 10 - 0
MEHADIA - BOZOVICI 1 - 0
LUPAC - BERZASCA 3 - 0
BOCSA - NEGREA 9 - 0
MUNCITORUL A  STAT

LIGA 1 : DINAMO - ASA TG. MURES 1 - 0

A MARCAT DORIN ROTARIE IN IN. 52

LIGA 2 : METALUL RESITA - SOIMII PANCOTA 0 - 1

Pentru oaspeti a marcat Leucuţa in min.41

duminică, 17 aprilie 2016

LIGA 1 : ASTRA - STEAUA 2 - 0

Astra a făcut un pas important spre primul titlu din istorie, după ce a câștigat cu 2-0 partida crucială cu Steaua.

Trupa lui Marius Șumudică a început în forță partida de la Giurgiu iar Niță l-a blocat la timp pe De Amorim, după o acțiune a lui Alibec. Apoi Steaua a echilibrat jocul și șutul lui Pintilii a ridicat tensiunea în tribune. Chipciu a ratat o ocazie mare în minutul 35, după ce Silviu Lung junior a respins șutul ”șeptarului” stelist.

Giurgiuvenii au intrat însă în avantaj la pauză, în urma unei lovituri de la 11 metri. Alibec a fost atent la mingea întoarsă eronat de Varela pentru Niță și vârful Astrei a fost ”secerat” în careu de portarul campioanei. Centralul Cristi Balaj nu a ezitat să arate punctul cu var, iar căpitanul Valerică Găman a transformat pentru 1-0.
Reghecampf a mutat imediat după pauză, cu Marica și Enache în locul lui Tamaș și Bourceanu, însă tot Astra a rămas periculoasă. Alibec a prins o ”torpilă” din afara careului, dar plonjonul lui Niță a fost pe măsură. Nici Lung jr nu a fost mai prejos la reluarea cu capul a lui Hamroun. Algerianul putea înscrie un supergol cu un șut la vinclu, însă a nimerit încheietura barelor!

Astra s-a desprins cu un sfert de oră înainte de final. Teixeira a fost oprit prin fault de Varela și Balaj a dictat un nou penalty pentru gazde. Alibec a marcat cu emoții pentru 2-0 spre bucuria lui Șumudică.

Steaua a sperat pentru o clipă că a reintrat în meci, dar Marica era în poziție de ofsaid. Alibec putea realiza dubla după ce i-a depășit pe Varela și pe Toșca, dar Niță a avut un reflex magistral.

Steaua nu a mai avut reacție și Astra a câștigat cu 2-0. Giurgiuvenii au plâns de bucurie la finalul meciului.

sursa : www.digisport.ro

vineri, 15 aprilie 2016

Semifinalele Champions League : Manchester City - Real Madrid, Atletico Madrid - Bayern Munchen .

Semifinale Europa League : Sahtior - Sevilla, Villarreal - Liverpool

Concordia Chiajna elimina pe Dinamo Bucuresti si va juca finala Cupei Ligii cu Steaua !

Dinamo - Concordia  1 - 1 ( in tur 0 - 3 )

Mircea Lucescu si Șahtior in semifinalele Europa League !

Șahtior, după 2-1 în deplasare cu Sporting Braga, a castigat cu 4-0 la Lvov, într-un meci în care Ricardo Ferreira a înscris două autogoluri (42, 74). 
Pentru Șahtior au mai marcat  Darijo Srna (25 — penalty) și Viktor Kovalenko (50).

Liverpool - Borussia Dormund 4 - 3 .Borussia pierde dupa 18 meciuri fara infrangere in toate competitiile si mai ales dupa ce in min. 57 conducea cu 3 - 1 la Liverpool !

Liverpool-Dortmund a început cu un moment de reculegere în memoria celor 96 de victime de la Hillsborough - suporterii cormoranilor au pregătit o coregrafie specială, relatează digisport.ro.
Șansele gazdelor de a ajunge în semifinale păreau aproape nule după 9 minute. Mkhitaryan a deschis scorul (5), apoi Aubameyang a făcut 2-0 (9).
Reacţia lui Liverpool a venit abia după pauză. Origi a redus din diferenţă (48) şi a readus speranţa calificării pe Anfield. Minutul 57 a aşternut din nou liniştea în tribune. Reus a făcut 3-1 pentru nemţi, iar misiunea jucătorilor lui Jurgen Klopp părea imposibilă.
Totusi , Coutinho a înscris în minutul 66, iar zece minute mai târziu a venit şi golul egalizator al lui Sakho. Liverpool avea nevoie de un gol pentru a ajunge în semifinalele Europa League, iar acesta a venit în minutul 91. Lovren a dat tonul la sărbătoare pe Anfield. Liverpool - Dortmund s-a terminat 4-3, primul eşec al Borussiei după 18 meciuri fără înfrângere în toate competiţiile.
sursa : http://www.digi24.ro/

Echipele calificate in semifinalele Europa League : Liverpool, Șahtior ,Sevilla și Villarreal

  • Liverpool s-s calificat în semifinale după un nou meci istoric făcut de englezi în cupele europene. Jucătorii lui Jurgen Klopp au revenit de la 1-3 şi au marcat golul victorie în prelungiri, prin croatul Dejan Lovren.
  • Aduriz este primul jucător care înscrie 10 goluri în aceste sezon de Europa League.
  • Şahtior a prins careul de aşi din Europa League, competiţie pe care a câştigat-o în 2009. Este pentru a doua oară în istoria clubului când joacă în semifinalele acestei competiţii.
  • Sevilla a tranşat duelul spaniol cu Bilbao, la capătul unei duble manşe dramatice. Andaluzii au pierdut pe teren propriu cu acelaşi scor cu care câştigaseră în Ţara Bascilor (2-1), dar s-au impus cu 5-4 la penalty-uri
  • Tragerea la sorţi pentru meciurile din semifinale va avea loc vineri, de la 14:00
  • sursa : http://www.prosport.ro/

joi, 14 aprilie 2016

ECHIPELE CALIFICATE IN SEMIFINALELE CHAMPIONS LEAGUE : Atlético Madrid , Bayern München, Manchester City si Real Madrid


Champions League : Atletico - Barcelona 2- 0


Atletico Madrid a produs surpriza sferturilor de finală ale UEFA Champions Legue şi a eliminat Barcelona, după ce pierduse meciul tur cu 1-2.
Atletico : Oblak - Juanfran, Godin, Lucas, Filipe Luis - Augusto, Gabi, Saul, Koke - Griezmann, Carrasco
Barcelona : Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, Rakitic - Neymar, Messi, Suárez

,,CUPA ROMANIEI '' FAZA JUDETEANA CARAS-SEVERIN , TURUL IV , PROGRAMEAZA IN 16 APRILIE 2016 , DE LA ORA 15 , URMATOARELE MECIURI :

RAMNA - MAURENI
BUCHIN - LUPAC
TEREGOVA - BERZASCA
OBREJA - ANINA


SURPRIZA DE PANA ACUM A ,, CUPEI ROMANIEI '' ESTE ECHIPA DIN MAURENI ( LIGA 5 ) DUPA CE IN TURURILE ANTERIOARE A ELIMINAT PE CSM SCOLAR RESITA SI PE NERA BOZOVICI !

Benfica - Bayern 2-2 (Jimenez '26, Talisca '76/ Vidal '38, Muller '52)

Benfica : Ederson - Almeida, Jardel, Lindelof, Eliseu - Fejsa, Renato Sanches, Salvio, Carcela - Pizzi - Jimenez
Bayern : Neuer - Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba - Alonso, Vidal, Thiago Alcantara - Costa, Ribery, Muller

miercuri, 13 aprilie 2016

Azi , miercuri, 13 aprilie, de la ora 21:45 in Champions League :

Benfica - Bayern (în tur 0-1)
Atletico Madrid - Barcelona (în tur 1-2)

Real Madrid şi Manchester City sunt primele două echipe care s-au calificat in semifinalele Ligii Campionilor !

SFERTURI ,, CHAMPIONS LEAGUE '' :

Real Madrid - Wolfsburg 3-0, 0-2 în tur (Ronaldo '16, '17 şi '76)
Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Cristiano
Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez - Luiz Gustavo, Guilavogui, Henrique - Arnold, Draxler, Schurrle
Manchester City - PSG 1-0, 2-2 în tur (De Bruyne'76) 
Hart - Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas, De Bruyne, Silva - Aguero
Trapp - Silva, Marquinhos, Aurier - van der Wiel, Di Maria, Motta, Rabiot, Maxwell - Cavani, Ibrahimovic
SURSA : WWW.DIGISPORT.RO

DESPRE ETAPA 21 DIN LIGA A IV-a CARAS-SEVERIN , IN SAPTAMANALUL ,, FOTBAL VEST '' NR. 1214 /12 APRILIE 2016 :


marți, 12 aprilie 2016

Liga 1 : ACS POLI - FC VOLUNTARI 2 -1

Au marcat: Goga 77 p. Hernandez 89 / Tudorie 82 
ACS Poli: Smaranda - Bocșan, Cânu, Torres, O. Popescu - Llorente, Melinte - Hernandez, Nimely, Goga - Elek
Rezerve: Strauss, Scutaru, Doman, Bărbuț, Pisas, Suarez, Rajcomar
FC
Voluntari: Calancea - Filipov, Spahija, Țîru, Mitache - Moke, Maftei - L. Rus, Achim, Kone - A. Bălan
Rezerve: Bornescu, Barna, Pancu, Voduț, Tudorie, Monakana, N. Grigore

Messi, al treilea an la rând fotbalistul cu cele mai mari venituri. 6,6 mil. € mai mult ca Ronaldo

Lionel Messi se află pentru al treilea an consecutiv în fruntea topului fotbaliştilor cu cele mai mari venituri anuale, el având câştiguri de 74 de milioane de euro, conform unui material care va fi publicat, marţi, în France Football.
Argentinianul încasează cu 9 milioane de euro mai mult decât în sezonul precedent. France Football a luat în calcul salariile brute, precum și primele de meci, contractele de publicitate și primele de instalare.
Messi îi devansează în continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, în creştere cu 13,4 milioane) şi pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, în creştere cu 7 milioane de euro). Este al treilea an consecutiv când ierarhia primilor trei e neschimbată.
În Franţa, PSG face legea în continuare, cu 14 jucători în Top 20 hexagonal. Di Maria îi devansează pe coechipierii săi Thiago Silva (23 de milioane de euro, în scădere cu un milion) şi Zlatan Ibrahimovic (23 de milioane de euro, în urcare cu 8 milioane). Top 20 pentru Ligue 1 ţine cont doar de salarii şi de primele prevăzute în contracte, a indicat France Football.
“La antrenori, chiar demis, Jose Mourinho conduce clar (24 de milioane de euro) şi este urmat de Pep Guardiola şi Fabio Capello.”, a prevăzut France Football într-un comunicat de presă.
sursa : http://www.digisport.ro/
foto : http://www.fcbarcelona.com/

Liga 1 : Pandurii - ASA Tg. Mureș 3-3.

Pandurii şi ASA şi-au împărţit punctele în cea mai spectaculoasă partidă din etapa a şasea a play-off-ului. Gorjenii au condus cu 3-1 la Severin, dar meciul s-a terminat egal.
Gazdele au avut nevoie de zece minute pentru a deschide scorul. Hora a profitat de centrarea bună a lui Antal și a ajuns la cota 17 în acest sezon. Oaspeţii au egalat repede, prin Voiculeţ, care a primit o pasă senzaţională de la Brandan. Săpunaru a încercat un şut de la distanţă, la care Stăncioiu a avut probleme, dar mingea a ieşit înainte ca Hora să ajungă să şuteze.
Gorjenii au intrat cu avantaj la pauză. Balauru şi Gabi Matei au greşit la faza creata de Unguruşan, iar Antal a marcat pentru 2-1. Gazdele au făcut 3-1 la începutul reprizei a doua, după o noua respingere greşită a lui Matei. Antal şi-a trecut în cont dubla.
Gorobsov a redus din diferenţă după ce a executat foarte bine o lovitură liberă. Cu zece minute înainte de final, oaspeţii au reusit egalarea: Balaur a trimis în plasă cu capul după un corner. S-a terminat 3-3, deşi oaspeţii au ratat incredibil în ultimele minute.
sursa : http://www.digisport.ro/
Foto: sptfm.ro

Dinu Gheorghe revine la Rapid

Dinu Gheorghe revine în conducerea clubului Rapid. Cel poreclit "Vamă" a bătut palma cu Valerii Moraru şi va activa din nou la formaţia din Giuleşti.
Ultima dată, Dinu Gheorghe a fost manager general la Dinamo. El a lucrat la gruparea din Ştefan cel Mare între 29 aprilie 2015 şi 20 august 2015.
La Rapid, Dinu Gheorghe a activat ca şi conducător în mai multe rânduri. Ultima dată s-a întâmplat la începutul lui 2015. Atunci, însă, în urma neînţelegerilor cu patronul Valerii Moraru, cel alături de care va lucra şi acum, a părăsit clubul după numai două luni. 
Dinu Gheorghe şi Valerii Moraru au făcut deja planul de bătaie pentru sezonul viitor, când echipa are şanse mari să revină în Liga 1. "Vamă" va întra în pâine chiar de zilele următoare şi va face strategia pentru 2016-2017, când gruparea giuleşteană va juca, cel mai probabil, în primul eşalon. 
Rapid ocupă locul 1 în play-off-ul Ligii a doua, Seria 1.
sursa : http://www.digisport.ro/
foto : www.prosport.ro

luni, 11 aprilie 2016

Steaua București — Dinamo București 1-1 (1-0)

Au marcat: Steliano Filip (16, autogol), respectiv Eddy Harlem Gnohere (48).