joi, 30 iunie 2011

SEMENICUL VALIUG, CAMPIOANA LIGII A V-a CARAS - SEVERIN , ZONA RESITA , IN FOTBAL VEST :

Politehnica Timisoara si-a reprimit oficial identitatea !


Procedurile birocratice legate de schimbarea denumirii clubului de fotbal fanion al Banatului au fost finalizate. De marţi, clubul alb-violet FC Timişoara a devenit şi în acte Politehnica Timişoara. Socieţatea care deţine echipa a făcut la Registrul Comerţului ultimele operaţiuni pentru a-şi intra în drepturi
Redobândirea numelui şi a palmaresului clubului Politehnica este rezultatul unui proces de lungă durată purtat ani de zile cu italianul Claudio Zambon.
Formaţia bănăţeană va putea să activeze în sezonul viitor sub denumirea oficială de FC Politehnica Timişoara. Această nouă victorie este cu atât mai importantă cu cât vine în anul în care Poli va sărbători 90 de ani de activitate.
Problema culorilor şi a utilizării numelui a necesitat patru ani de procese împotriva italianului Caludio Zambon, cel care a fost investitor la club în urmă cu mulţi ani. La un moment dat el a plecat de la Timişoara cu echipa, „ducând” cu el atât numele dePolitehnica, cât şi palmaresul şi culorile clubului. Ani de zile o echipă ce a purtat numele formaţiei din inimile suporterilor s-a zbătut prin diferite ligi inferioare, pe stadionul din Drăgăşani sau, în ultima perioadă, undeva pe un teren din Bucureşti.
„Este o consecinţă firească a demersului nostru juridic început acum mai bine de patru ani. E dreptul nostru câştigat, e dreptul câştigat de toţi cei care au contribuit la cei 90 de ani de istorie ai acestui club. Muncim, încet-încet vom face în aşa fel încât acest an aniversar să fie unul de referinţă, nu aşa cum vor unii”, a declarat preşedintele FC Politehnica Timişoara, Marian Iancu, după depunerea documentelor la Registrul Comerţului.
sursa :Tion

miercuri, 29 iunie 2011

BLOGUL ECHIPEI SEMENICUL VALIUG VA INTRA IN VACANTA INCEPAND CU ZIUA DE 1 IULIE 2011 !

CATEVA STATISTICI DESPRE CAMPIONATUL RECENT INCHEIAT , LIGA A V-a CARAS-SEVERIN :

STATISTICI SEMENICUL VALIUG , EDITIA 2010 - 2011
22 MECIURI JUCATE


-       SEMENICUL VALIUG    - CELE MAI MULTE VICTORII : 20 ( DIN 22 DE MECIURI JUCATE )
-          PE LOCUL 2 DOGNECEA 16 VICTORII
-           
-        SEMENICUL VALIUG - CELE MAI MULTE GOLURI MARCATE : 83
-          LOCUL 2 – DOGNECEA 79
-           
-         SEMENICUL VALIUG - CEA MAI BUNA APARARE : 19 GOLURI
-          LOCUL 2 : MAURENI 28

SEMENICUL VALIUG - LOCUL 1 IN CLASAMENTUL ADEVARULUI ( +28) , ECHIPELE DE PE LOCURILE 2 SI 3 : DOGNECEA SI MAURENI +15

SINGURA ECHIPA CARE NU A AVUT NICI UN EGAL : DOGNECEA
LOCUL 2 LA NUMARUL DE MECIURI EGALE  : VALIUG , RACASDIA SI SOSDEA CATE 1 !

SEMENICUL VALIUG - CELE MAI PUTINE INFRANGERI : 1 ( O SINGURA INFRANGERE IN TOT CAMPIONATUL ! )
PE LOCUL 2 SE AFLA MAURENI CU 4 INFRANGERI 
CELE MAI MULTE INFRANGERI : GHERTENIS 19 INFRANGERI ( ECHIPA S-A RETRAS LA TERMINAREA TURULUI)

PE LOCUL 1 LA GOLAVERAJ , SEMENICUL VALIUG : 83 – 19 (+64)
PE LOCURILE URMATOARE : LOCUL 2  : MAURENI  + 41 SI  LOCUL 3 DOGNECEA   +35
PE ULTIMELE LOCURI LA GOLAVERAJ : OCNA -36 , TIROL SI GHERTENIS -55(AMBELE RETRASE PE PARCURSUL CAMPIONATULUI)

 STATISTICI PE TEREN PROPRIU :
- CELE MAI MULTE VICTORII PE TEREN PROPRIU : VALIUG SI DOGNECEA 10 DIN 11 PARTIDE JUCATE
SEMENICUL VALIUG - CELE MAI MULTE PUNCTE  OBTINUTE PE TERN PROPRIU : 31 , URMATA DE DOGNECEA 30
-       - SEMENICUL VALIUG   - CEL MAI BUN GOLAVERAJ PE TEREN PROPIU : 54 – 12 , URMATA DE RACASDIA  49 – 19
      SINGURA ECHIPA FARA INFRANGERE PE TEREN PROPRIU : SEMENICUL VALIUG
PE LOCURILE URMATOARE : MAURENI SI DOGNECEA CU O SINGURA INFRANGERE
-        -   SINGURA ECHIPA CARE NU A FACUT NICI UN EGAL PE TEREN PROPRIU : DOGNECEA
PE LOCURILE URMATOARE :VALIUG , MAURENI , CARASOVA SI SOSDEA CU 1 EGAL
-          - CELE MAI MULTE GOLURI PE TEREN PROPRIU : VALIUG 54, URMATA DE DOGNECEA 49
 CEA MAI BUNA APARARE PE TEREN PROPRIU : RACASDIA 10 ,MAURENI 11 GOLURI , VALIUG 12 SI CARASOVA  12
 - CELE MAI  MULTE GOLURI PRIMITE : GHERTENIS  28

STATISTICI IN DEPLASARE :
- CELE MAI MULTE PUNCTE OBTINUTE PE TERENURI STRAINE  : SEMENICUL VALIUG : 30 DIN 33 POSIBILE ! 
PE LOCUL 2 , MAURENI 20 DE PUNCTE
-         -  CELE MAI MULTE GOLURI MARCATE IN DEPLASARE :DOGNECEA - 30 DE GOLURI 
-          LOCUL 2 , SEMENICUL VALIUG 29 SI MAURENI 28
-          - CELE MAI MULTE VICTORII IN DEPLASARE : SEMENICUL VALIUG - 10 VICTORII ( IN 11 MECIURI)
-          PE LOCUL 2 LA NUMARUL DE VICTORII IN DEPLASARE MAURENI SI DOGNECEA CATE 6 VICTORII
-          - CELE MAI PUTINE GOLURI PRIMITE IN DEPLASARE : SEMENICUL VALIUG DOAR 7 GOLURI PRIMITE IN 11 DEPLASARI .
 PE LOCUL 2 LA ACEST CAPITOL MAURENI CU 17 GOLURI PRIMITE  IN 11 PARTIDE JUCATE.
- CEA MAI SLABA APARARE IN DEPLASARE : TIROL CU 55 GOLURI PRIMITE

COMUNA VALIUG (FRANZDORF ) IMPLINESTE AZI 29 IUNIE , 218 ANI DE ATESTARE !

Atestată în anul 1793 cu numele Franzdorf, localitatea a fost iniţial o colonie a muncitorilor forestieri, veniţi din Austria, pentru a produce cărbunele de lemn necesar fabricilor metalurgice din Reşiţa.
Actualmente este una dintre cele mai frumoase staţiuni de agrement din Banatul Montan datorită mai ales peisajului pitoresc şi celor două lacuri de acumulare situate pe Bârzava în amonte (Gozna) şi în aval (Breazova).

Descrierea stemei

Stema comunei Văliug, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară se află macheta unui rotor de turbină, de argint, plasat pe o suprafaţă albastră orizontală şi ondulată, mărginită de două suprafeţe verzi. În vârful scutului, pe fond roşu, se află un cap de cerb, de aur, văzut din faţă, cu o porţiune de gât, ca o piesă de trofeu pe panoplie. Scutul este trimbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificaţiile elementelor însumate
Suprafaţa albastră orizontală şi ondulată semnifică prezenţa râului Bârzava şi a lacurilor de acumulare din zonă. Rotorul de turbină simbolizează potenţialul energetic al zonei. Capul de cerb reprezintă bogăţia cinegetică a zonei. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
Comuna Valiug (Franzdorf) ia nastere la 29 iunie 1793, prin stabilirea in zona a 71 de familii provenite din regiunea Salzkommergut - Austria,care impreuna cu un numar mic de romani (olteni) formeaza locuitorii acesteia. O parte dintre ei au fost repartizati la Crivaia (Krivei), iar cealalta parte in Poiana Valiugului (Iosefinental).
Valiugul este o statiune climaterica, care inca din anul 1879 a inceput sa fie vizitata de oaspeti veniti din toate colturile tarii.

Intrucat in suprafata judetului Caras-Severin predomina relieful montan, zona Valiugului ofera oaspetilor sai un cadru natural de o frumusete unica si obiective de un deosebit interes turistic si stiintific.
Subzona Breazova - Crivaia s-a conturat in jurul a doua lacuri de acumulare Breazova, Gozna ( Valiug ) si imprejurimi. Aici la poalelele Muntilor Semenic la o altitudine de 535 m, la 22 Km de Resita se afla o regiune pitoreasca admirabila, in centrul careia se gaseste Statiunea Valiug.
Comuna Valiug s-a format in valea larga a Birzavei, fiind inconjurata de dealuri cu paduri de brazi si de molizi. Se intinde de-a lungul raului Birzava, incepand de la asezarile din Crainicel pana la zona finala a partii numita Hirtu, la locurile unde se bifurca drumurile la dreapta spre Barajului Gozna, la stanga spre Garina.
Intrarea este marcata de sectorul denumit Poiana Valiugului pe numele sau initial Iosefinental.
Vecini: fosta comuna Cuptoare, actualmente cartier al municipiului Resita, si satul Garana, care apartine de Brebu Nou.

marți, 28 iunie 2011

Tragerea la sorţi a programului Ligii I va avea loc între 4 şi 7 iulie

Tragerea la sorţi a programului Ligii I, ediţia 2011-2012, va avea loc între 4 şi 7 iulie, cu trei săptămâni înaintea primei etape a campionatului, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF Dumitru Dragomir.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal nu se aşteaptă la un campionat puternic în sezonul următor. "Mă îndoiesc că anul acesta vom avea un aşa mare campionat. Transferurile sunt aşa cum sunt şi am scos trei echipe puternice care promovaseră pe linie sportivă. Dar nu mai vreau să discut de asta pentru că învolburez iar apele şi nu vreau", a menţionat Dragomir.
LPF a finalizat, luni, vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru următoarele trei sezoane, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS şi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară.

luni, 27 iunie 2011

RCS&RDS va transmite 7 meciuri pe etapă, timp de 3 ani, pentru suma totală de 58,2 mil euro fără TVA

RCS&RDS va transmite şapte meciuri pe etapă din Liga I, timp de trei ani, pentru suma totală de 58,2 de milioane de euro fără TVA (72,168 milioane de euro cu TVA), celelalte două partide urmând a fi difuzate de Dolce Sport şi Antena 1.
RCS&RDS va avea pachetele 1, 3, 4, 5, 6, 7 şi 9.
Un meci pe etapă - pachetul numărul 2 - va fi transmis de postul Dolce Sport, care va plăti ligii în total 12,9 milioane de euro plus TVA (aproape 16 milioane de euro cu TVA).
Tot un meci pe etapă - pachetul numărul 8 - va fi transmis de postul Antena 1, pentru 10,5 milioane de euro plus TVA (circa 13 milioane de euro cu TVA).
LPF a finalizat, luni, vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I pentru următoarele trei sezoane, în schimbul sumei totale de 81,6 milioane fără TVA, o valoare mai mică decât contractul anterior, încheiat în 2008 cu RCS&RDS şi Antena1, care s-a ridicat la 85 de milioane de euro plus TVA pentru o perioadă similară.
La licitaţia din 4 aprilie, la care au participat societăţile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA şi SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Pentru celelalte şase pachete rămase, LPF a efectuat un concurs de oferte cu suma minimă de 45 de milioane de euro plus TVA. RCS&RDS a fost singurul ofertant, adjudecându-şi, luni, meciurile cu plafonul minim solicitat de ligă.

duminică, 26 iunie 2011

LPS Banatul a bătut-o pe Dinamo şi este campioana la juniori Under 17 !


LPS Banatul  a invins-o categoric pe Dinamo cu 3 - 0 ( 1 - 0 ) si a castigat titlul !
Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat atacantul Steliano Filip, care s-a remarcat printr-o tehnică deosebită în regim de viteză. Datorită acestor calităţi, timişoreanul a scos lovitura de la 11 metri din care LPS Banatul a deschis scorul, fiind oprit prin fault în careu de fundaşul central Cezar Drăgăniţă, fiul fostului mare handbalist cu acelaşi nume.
LPS Banatul a avut printre titulari cinci jucători care au participat luna trecută cu selecţionata României U17 la turneul final Euro 2011 din Serbia. E vorba de Birău, Alin Roman, Andrei Vaştag, Steliano Filip şi Darius Buia.
Bănăţenii au fost premiaţi de fostul campion la box Leonard Doroftei, care a urmărit meciul alături de o altă glorie a pugilatului mondial, Francisc Vaştag, venit să îşi vadă la lucru copilul, Andrei, fotbalist la echipa campioană.
Echipele
LPS Banatul Timişoara: Alex Laurenţiu - Birău (Artimon), Boldor, Dobrosavlevici (Mureşan), Buliga - Feraru (Grozoni), A. Roman (Iakab), A. Vaştag,  Aniţoiu (Mihuţa) - S. Filip, D. Buia - cpt.. Antrenor Cristian Petcu. Rezerve: Petrar, Danciu.
Dinamo: Purendea - Ivanov, C. Drăgăniţă, Vartanian, R. Stan - I. Dumitrescu (R. Radu), Fl. Toma (V. Lică), Zeciu (Cicănaru), Zonea ( M. Belu) - V. Balint, I. Creţu - cpt. Antrenor Sorin Popescu. Rezerve: Mutiu, G. Arsene, Fl. Sîrbu.
Această grupă de la LPS Banatul formată din jucători născuţi în 1994 a mai cîştigat două titluri de campioană a României. În 2007, la juniori D, scor 2-0 în finala cu Metalul Constanţa (goluri Darius Buia şi Ionel Mihuţa) şi în 2009, la juniori C, după ce a învins în ultimul act pe Steaua, scor 5-4 la penalty-uri.
sursa : Gsp

sâmbătă, 25 iunie 2011

Adrian Mutu, jucătorul Cesenei pentru doi ani

"Acordul pentru transferul atacantului român la Cesena (pe doi ani cu opţiune pentru încă unul) a fost realizat, astăzi, joi 23 iunie, la Cesena, după o negociere strânsă, încheiată dimineaţă, între impresarul său şi preşedintele Igor Campedelli. Determinantă a fost dorinţa jucătorului de a ajunge la o înţelegere şi de a accepta oferta Cesena Calcio", se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului italian, care a încheiat ediţia 2010/2011 a campionatului Italiei pe locul 15, în timp ce Fiorentina s-a clasat pe 9.
Igor Campedelli s-a declarat încântat de transferul atacantului în vârstă de 32 de ani. "Munceam de mai multe luni pentru ca Adrian să îmbrace culorile noastre şi faptul că a acceptat oferta de a face parte din proiectul nostru mă umple de mândrie. Sunt sigur că jucătorul se va integra perfect în echipă, se va adapta perfect la noul staf şi în acest oraş (n.r. - 150 de kilometri nord-est de Florenţa). Sunt sigur că va aduce o valoare în plus Cesenei şi că contribuţia sa va fi fundamentală pentru sezonul nostru. Vreau să îi mulţumesc lui Pietro Chiodi, agentul atacantului, cu care am lucrat pentru a încheia tratativele şi clubului Fiorentina pentru corectitudinea de care a dat dovadă", a spus Campedelli.
La Cesena, Mutu va fi antrenat de italianul Marco Giampaolo, 43 de ani, care a preluat echipa începând din această pauză competiţională.
Presa italiană a scris, marţi, că reprezentanţii lui Adrian Mutu s-au întâlnit cu cei ai clubului Cesena, pentru a negocia un transfer, însă aceştia din urmă au anunţat, miercuri, pe site-ul oficial că au fost întrerupte tratativele pentru transferul lui Mutu, divergenţele economice dintre cele două părţi fiind prea mari.
Cesena şi-a manifestat de mai multe ori interesul pentru Adrian Mutu în ultimele luni. În sezonul 2010/2011, Mutu a fost scos din lotul Fiorentinei timp de o lună, la 5 ianuarie, după ce a refuzat să se antreneze pentru că nu era lăsat să plece gratis la Cesena. Ulterior, Mutu a renunţat la colaborarea cu Ioan Becali şi a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a cerut scuze pentru problemele create oficialilor Fiorentinei, astfel că a fost reprimit în lot şi a rămas la gruparea toscană.
Adrian Mutu se afla din vara anului 2006 la Fiorentina. În cei cinci ani petrecuţi la clubul toscan, atacantul român a evolua în 112 de meciuri si a marcat 54 de goluri.
sursa : Mediafax

Mutu mania la Cesena. Câţi vizitatori a adus românul pe site-ul clubului

Site-ul oficial al clubului Cesena anunţă că a apărut deja "Mutu mania", menţionând că pagina de web a grupării italiene a fost "luată cu asalt" de fani, fiind înregistrate, joi, 9.000 de accesări în intervalul orar 18.00-00.00, ceea ce reprezintă un nou record.

"După oficializarea acordului cu Adrian Mutu, intervenită în jurul orei 18.00, joi, 23 iunie, site-ul oficial al clubului a fost literalmente luat cu asalt. În intervalul orar 18.00-00.00 s-au înregistrat 9.000 de accesări, deşi media zilnică în ultima lună a fost de 2.500. Ultimul record data din 31 ianuarie 2011, când s-a închis piaţa de transferuri, cu 6.000 de accesări. Media zilnică de vizitatori ai site-ului în sezonul 2010/2011 a fost de aproximativ 4.000", se arată într-o ştire postată pe pagina de web a clubului Cesena, cu titlul "E deja Mutu mania".
Pe de altă parte, Cesena anunţă, pe site-ul oficial, alte două transferuri de jucători: fundaşul Marco Rossi (în coproprietate cu FC Parma) şi francezul Dominique Malonga, venit de la Torino.
Clubul Cesena a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că a reuşit să îl achiziţioneze pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu , care a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.
Potrivit presei italiene, Mutu va avea la Cesena un salariu de aproximativ 2 milioane de euro pe sezon.

vineri, 24 iunie 2011

Poli Timisoara a incheiat stagiul de pregatire de la Debrecen cu o infrangere.

Axente a marcat singurul gol al lui Poli in meciul cu Ferencvaros. Timisoara a pierdut cu 2-1.
ECHIPA DE START POLI TIMISOARA: Lepmets, Scutaru, Ghionea, Luchin, Sepsi, Curtean, Poparadu, Tames, Rocha, Goga, Nikolic.

News :

Manchester City va face o oferta oficiala pentru Aly Cissokho!Fundasul stanga de 23 de ani dorit si de Liverpool ar putea sa ajunga la bogatii Angliei in schimbul unei sume impresionante - 24 de milioane de euro!

joi, 23 iunie 2011

SEMENICUL VALIUG ASTEAPTA TRICOURILE DE CAMPIONI DIN PARTEA AJF CARAS - SEVERIN !

IN URMA UNEI SLABE ORGANIZARI A AJFCS ,VIS - A VIS DE PREMIEREA ECHIPELOR CAMPIOANE DIN LIGILE A IV-a si A V-A EDITIA 2010 - 2011 , ECHIPA NOASTRA SEMENICUL VALIUG ,A RAMAS FARA TRICOURILE DE CAMPIONI !
ACEST LUCRU A FOST POSIBIL  DUPA CE SAPTAMANA TRECUTA ,AU FOST PREMIATE ECHIPELE GLORIA RESITA ( CASTIGATOAREA LIGII A IV-a ) si INAINTE SACU ( CASTIGATOAREA LIGII A V- a  SERIA CARANSEBES ), ECHIPE CARORA LE TRANSMITEM SINCERE FELICITARI PENTRU PROMOVARILE OBTINUTE !

ECHIPA NOASTRA A FOST PREMIATA INCA  DIN  DATA DE 5 IUNIE 2011 DE DOMNUL MACARIE NICODIM (DOAR CU DIPLOMA SI CUPA ) DAR ,ATENTIE ( ! ) , FARA TRICOURILE DE CAMPIONI !

SPERAM CA IN CEL MAI SCURT TIMP SI ECHIPA NOASTRA SA INTRE IN POSESIA ACESTOR TRICOURI , CHIAR DACA ACEST LUCRU SE VA INTAMPLA DUPA  APROAPE 3 SAPTAMANI DE LA  PREMIERE ( 5 IUNIE 2011 ) .
ATRAGEM ATENTIA LA MODUL CEL MAI SERIOS PENTRU  ACEASTA GRESEALA INCALIFICABILA  IN SPERANTA CA ,IN VIITOR ACESTE  LUCRURI   SA NU SE MAI INTAMPLE  !
BUCURIA UNEI PROMOVARI NU POATE FI DESCRISA IN CUVINTE SI ESTE PACAT CA EA SA FIE STIRBITA DE O GRAVA LIPSA DE ORGANIZARE A CELOR CARE CONDUC FOTBALUL IN CARAS - SEVERIN .
...SI CAND NE GANDIM LA CATA BUCURIE A EXISTAT IN ACEA ZI... SI CUM VALIUGUL A STIUT SA SARBATOREASCA PROMOVAREA ALATURI DE SUPORTERI , ARBITRII SI REPREZENTANTUL AJFCS...ADICA  IMPREUNA CU TOTI CEI PREZENTI...
AR MAI FI MULTE DE SPUS , INSA SUNTEM LA FINAL DE SEZON SI NU NE AUDE NIMENI....
SEMENICUL VALIUG  INCA ASTEAPTA TRICOURILE SI MAI ALES  SCUZELE OFICIALE DIN PARTEA AJF CARAS-SEVERIN !
AM DORI CA PE VIITOR SI ECHIPELE DE LIGA A V-a SA PRIMEASCA si MEDALII , ASA CUM S-A INTAMPLAT CU CAMPIOANA LIGII A IV-a GLORIA RESITA (CHIAR DACA  LA LIGA A V-A AR FI DE ...ARGINT , TREBUIE SA EXISTE SI SA FIE OFERITE !).
CU ALTE CUVINTE DORIM CA SA SE INTELEAGA FAPTUL CA SI LIGA A V-A TREBUIE RESPECTATA CHIAR DACA VALORIC ESTE SUB LIGA A IV-A .
VOM DISCUTA MAI MULTE LA PROXIMA SEDINTA ORGANIZATA DE AJFCS ,   CU TOTI REPREZENTANTII ECHIPELOR DIN LIGILE A IV-a si a V-a .
DORIM TUTUROR ECHIPELOR PARTICIPANTE  IN EDITIA 2010 - 2011 DIN  CELE DOUA LIGI ORGANIZATE DE AJFCS , VACANTA PLACUTA SI SA NE REINTALNIM IN LUNA AUGUST SANATOSI SI DORNICI DE NOI PERFORMANTE !

SEMENICUL VALIUG , ECHIPA CAMPIONA A LIGII AV-A ,SERIA RESITA , EDITIA 2010 - 2011 !
FOTO : ARENA BANATEANA

CLASAMENT FINAL AL LIGII A V-a CARAS- SEVERIN :

  1. SEMENICUL VALIUG 22. 20.1.1. 83 – 19  61P  +28
  2. INTERSPORT MAURENI 22. 15.3.4.  69 – 28  48P  +15
  3. MINERUL DOGNECEA 22. 16.0.6. 79 – 44  48P  +15
  4. STARIGRAD CARASOVA 22. 13.3.6. 52 – 35  42P  +9
  5. VOINTA RACASDIA  22. 13.1.8. 65 – 32 40P  +7
  6. CROATIA CLOCOTICI 22. 8.5.9. 40 – 55 29P  -4
  7. RECOLTA RAFNIC 22. 7.7.8. 32 – 36 28P  -5
  8. AS RAMNA 22. 8.4.10. 49 – 51  28P –5
  9. VOINTA SOSDEA 22. 7.1.14. 33 – 56 22P  -11
  10. BANATUL OCNA DE FIER 22. 4.3.15.  28 – 64  15P  -18
  11. UNIREA INNSBRUCK TIROL 22. 4.2.16. 24 – 79  14P  -19
  12. SOIMII 2010 GHERTENIS 22. 1.2.19. 11 – 66 5P  -28
  13. OESIANA FIZES 0P

OFICIAL: Villas Boas a semnat cu Chelsea

Fostul antrenor al echipei FC Porto, Andre Villas Boas a semnat, miercuri, un contract cu Chelsea Londra valabil pentru următoarele trei sezoane, informează site-ul oficial al clubului englez. 

"Andre era un candidat extraordinar pentru acest post. Este unul dintre cei mai talentaţi tineri manageri din fotbalul de azi şi a obţinut deja multe într-un timp relativ scurt. Ambiţia, pasiunea şi determinarea lui sunt potrivite pentru Chelsea şi suntem încrezători că sub conducerea lui Andre vom avea succese atat în campionatul intern cât şi în competiţiile europene", a anunţat site-ul oficial al Chelsea Londra.

Gruparea FC Porto a anunţat, marţi, că a primit de la antrenorul Andre Villas-Boas suma de 15 milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului, în locul său fiind numit secundul Victor Pereira.

La 33 de ani, după un singur sezon, Villas-Boas, fost secund al lui Jose Mourinho, a adus trei trofee pentru FC Porto în 2010/2011: campionatul, Cupa Portugaliei şi Liga Europei, fiind cel mai tânăr tehnician care reuşeşte să câştige o cupă europeană.
Sursa: Mediafax

Săgeata şi Voinţa, baraj pentru Liga 1! Cele 18 echipe din 2011-2012

Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa nu au obţinut licenţa pentru sezonul viitor al Ligii 1. Conform preşedintelui FRF, Mircea Sandu, Timişoara şi Bistriţa rămân în continuare retrogradate şi vor aştepta decizia TAS pentru a afla dacă vor evoua şi în sezonul viitor al Ligii 1.
Astăzi, site-ul oficial al FRF a dat publicităţii un comunicat prin care a anunţat că se va organiza un baraj pentru ocuparea locului vacant din Liga 1, între Săgeata Năvodari şi Voinţa Sibiu.
Comunicat FRF:
"În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din SANDU Mircea - Preşedinte FRF, DRAGOMIR Dumitru - Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA - Vicepreşedinte FRF, cu unanimitate de voturi:

HOTĂRĂŞTE

Aprobă Referatul Direcţiei Competiţii a FRF.

Dispune, în temeiul art. 20 alin. 4 lit. a, coroborat cu prevederile art. 20 alin. 1 lit. a, teza finală din ROAF, organizarea unui joc de baraj, ce se va desfăşura tur-retur, la datele de 2 şi 6 iulie a.c., între CS FC SĂGEATA NĂVODARI şi CSU VOINŢA SIBIU în vederea ocupării locului rămas vacant în Liga I.
Tragerea la sorţi a ordinii disputării meciurilor va avea loc mâine, 23 iunie a.c., la ora 12.00, la Casa Fotbalului.

Prezenta Decizie va fi comunicată direcţiilor competente, în vederea întocmirii tuturor formalităţilor necesare.

Prezenta Decizie va fi comunicată direcţiilor competente, în vederea întocmirii tuturor formalităţilor necesare.
"
Iată cum va arăta Liga 1 în sezonul 2011-2012:
1. Oţelul Galaţi
2. FC Vaslui
3. Rapid
4. Steaua
5. Dinamo
6. Gaz Metan
7. U Cluj
8. Astra Ploieşti
9. CFR Cluj
10. FCM Târgu Mureş
11. FC Braşov
12. Pandurii Târgu Jiu
13. Sportul Studenţesc
14. Ceahlăul Piatra Neamţ
15. Concordia Chiajna
16. Petrolul Ploieşti
17. CS Mioveni
18. Săgeata Năvodari / Voinţa Sibiu